OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
3 oktober 2015 (Av Peter Ridefelt)
Cat Taylor vann sista deltävlingen i världscupen
Cat (flankerad av Nadiya Volynska och Sara Luescher) vann sista deltävlingen i världscupen (Foto: Peter Ridefelt)

OK Linnés Cathrine Taylor vann sista deltävlingen i världscupen i Arosa, Schweiz.
Cat Taylor i Linnédress i klubbsammanhang, men under årets avslutningshelg för världscupen i brittiska kläder avslutade på bästa möjliga sätt. Lördagens medeldistans blev en stor triumf för Cat.
-jag har inte gjort något perfekt lopp, men bara tappat 5-10 sekunder på några ställen, sa en lycklig Cat efter målgång. Cats fart räckte långt, hon var i ledningen från början till slut. Vid sjätte kontrollen kom Cat ikapp ryska Galina Vinogradova som sen i rygg på Cat blev framdragen till en fjärdeplats. Till slut blev marginalen för Cat förkrossande 1:46 min ner till Nadiya Volynska, Ukraina. Det blev en fin avslutning på säsongen som också innehållit en femte och sjätteplats på VM:s lång- och medeldistanser för Cat. Totalt blev Cat sjua i årets världscup.

Annika Billstam hade inte någon lyckad helg i den individuella delen av tävlingarna i Arosa. En överhoppad kontroll på långdistansen förstörde fredagens lopp. Medeldistansen gav placeringen 22.

Cat mot världscupseger (Foto: Peter Ridefelt)

Albin Ridefelt hade en tung fredag med plats 30 på långdistansen. Lördagens medel gick betydligt bättre. Ett bra lopp gav en niondeplats, 1:59 min efter världscupens totalvinnare Daniel Hubmann, som avslutade med segrar både på fredagens långdistans och lördagens medel. Hubmann var överlägsen på medeldistansen, segermarginalen blev 1:04 min ner till Ruslan Glibov, Ukraina.
Albin blev näst bäste svensk på medel, Gustav Bergman var bäst för dagen bland de svenska löparna med en sjundeplats. Albin slutplacering i årets världscup blev 12, Gustav Bergman och William Lind placerade sig före av svenskarna.

Arosa-helgen avslutas på söndagen med sprint-stafett.

Albin på storbildsskärmen i Arosa koncentrerar sig inför start. (Foto: Peter Ridefelt)