OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
11 oktober 2015 (Av Lena Nilsson)
150 löpare på 25-manna
Bästa tredjelag i 25-manna 2015.
Bästa tredjelag i 25-manna 2015. (Foto: Erik Melin)

Vi gjorde det igen, gick runt med 6 godkända lag! 150 Linnéare anmälde sig, kom och sprang 25-manna och många gjorde säsongens bästa lopp i den fina terrängen i Vallentuna norr om Stockholm.
Det var kallt och klart från morgonen och Åsa Ridefelt och Märit Karlström lämnade Uppsala först av alla för att hämta ut lagkuverten och ta emot första- och andrasträckslöparna som anlände till arenan strax före 8.

Vi som åkte med Linnés storbussar hade en 3 km promenad från bussavsläppet till arenan och vi hörde startskottet precis när vi kom fram till arenan. Det var högt tempo när första sträckans 370 löpare drog iväg. Vi som hejade på och skulle springa lite senare började förstå redan under första sträckan att här gick det undan, Linnés samtliga lag växlade på under en timme och alla var nöjda med sina lopp.



Morgonen var kylig. Det behövdes uppvärmning för att komma igång efter lagsamlingen. (Foto: Erik Melin)



Allt rullade på och det blir såklart mycket mer folk i skogen från 3:e sträckan när antalet löpare fyrdubblas. Varje år imponeras man av våra ungdomar som springer sträcka 4 med den äran, så även i år. Vår yngste löpare i år var 9-årige Emil Åberg. Sedan har vi sträckorna 5-7 där det är helt avgörande om löparna springer i rätt ordning och det hade vi lyckats suveränt bra med i år.

Framme vid sträcka 23 var spänningen olidlig när Annika Billstam går ut 2,5 min efter täten och vi har Albin Ridefelt och Cat Taylor kvar som oerhört starka kort att avsluta stafetten. Josef Nordlund som växlar ut Annika gör allt rätt, han drar kartan kollar att det är str 23, håller upp och visar Annika att hon får str 23, det han inte vet då är att det är två kartor som sitter ihop, så när Annika vänder på kartan så springer hon sträcka 24 tills hon kommer till varvningen och upptäcker att det är fel bana.

Starkt av Annika att då dra ut på sin sträcka för att laget ska gå runt och att Albin och Cat sedan avslutar så starkt på sina respektive sträckor. Det gör att förstalaget slutar på en 26:e plats efter 25,5 sträckor. Lag 2 med flera av våra juniorer gör en stark insats hela vägen och slutar på en finfin 39:e plats och blev nästbästa andralag.

Lag 3 blev 86 och blev med den placeringen bästa tredjelag. I breddlagen 4-6 fick man en känsla av att många överpresterade och den tidsplanering vi gjort för växlingarna underskreds till slut med en timme. Lag 4 blev 138:a och bästa fjärdelag och vi var den enda klubb med 5 och 6 lag. Femte laget slutade på plats 237 och lag 6 på 269.

Visserligen vann Halden SK 25-manna i år igen, men nog är OK Linné med sin goda sammanhållning, sina 6 lag som fullföljer och en hejarklack som äger - Världens bästa klubb!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4243

Artikeln har visats 2699 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut