OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
23 december 2015 (Av Albin Ridefelt)
Onsdagsnätter 2016 - Info
I vinter kommer onsdagsnätter tillbaks. För att genomföra det behöver vi hjälp av frivilliga arrangörer i klubben!
Träningsgruppen har beslutat att återinföra onsdagsnätterna. Högkvalitativ teknikträning kan man aldrig få nog av. Den klaraste kopplingen för onsdagsnätterna blir givetvis till nattsträckorna på 10Mila och Jukola. Att vi ska vara trygga och bekväma med att springa nattorientering vid dessa tillfällen.

Även om träningarna ska vara lagda för att elit så är givetvis samtliga klubbmedlemmar varmt välkomna - både att arrangera och att deltaga. Vi tror att alla har nytta av denna teknikträning!

Intresseanmälan som arrangör.
Du kan anmäla dig som arrangör av en Onsdagsnatt. Gå i så fall in på funktionärsanmälan och anmäl ditt intresse. Du får gärna prata ihop dig med några andra och samarrangera! Januari är redan uppbokat, och på resten gäller först till kvarn!

Karta / Val av område.
Väljs av arrangören. Välj gärna relativt ”bra” och nya kartor. Resetid från Uppsala kan variera, men bör helst hållas kort. Att använda ”nya områden” i Nåsten / Lunsen är ett bra alternativ. Fråga om du vill ha hjälp att välja område och få OCAD-fil osv.

Banor.
Förslagsvis erbjuds 2 banor, kort / lång. Banlängden kan variera mellan 4 och 16km (sträcklängderna på 10Mila). Vid besvärligt snöläge kan kortare banor vara ett alternativ. Eller kanske någon mer stadsnära karta.

Stafettkänsla.
Förslagsvis tillämpas ”stafettstart”, dvs alla startar inom ca 5min. Detta för att minska väntetiden och få en stafettkänsla. Gaffling ska alltid förutsättas. Om det verkligen är gafflat och när / var / hur bestämmer du. Tidigare har vi haft resultat och totalsammanräkning av poäng. Vi skippar detta i år, men vill du använda tidtagning (+ ev SI) och publicera en resultatlista går det självklart jättebra. Det kan kan ju tillföra lite extra någon gång ibland!

Info på hemsidan.
Fyll i all nödvändig info om träningen i månadsprogrammet och lägg upp anmälan. Det är bra att lägga upp lite info tidigt (ett par veckor innan) och sedan uppdatera allt mer när det närmar sig. En peppande info gör att fler kommer till träningen! Skicka ett mail till admin för att få rättigheter att administrera måndagsprogrammet och anmälningsfunktion eller fråga oss om hjälp med det hela.

Kontroller.
Märks ut med reflexskärmar (finns i KG), alternativt snitzlar som du inte behöver ta in (gärna förstärkta med reflexspray, kontakta Johan för hjälp med detta). Du anordnar själv utsättningen, antingen genom att be någon om hjälp eller att sätta ut själv. Ett alternativ kan också vara att sätta ut under träningsdagen genom att starta 30min (eller mer?!) före alla andra...

Kartutskrifter.
Görs av dig i KG. Behöver du hjälp brukar det gå bra om man frågar Cat (cattaylor503538@gmail.com) snällt.

Karta på Linnékartpärmen + Livelox
Lägger du upp före träningen. Med tid ”dold till” när träningen startar. Du loggar in här http://www.dxdeluxe.se/linnekartparmen/login.php?user=Tomma+kartor med användarnamn ”Tomma kartor” och lösenord ”oklinne3739”. Vill du använda Livelox mailar du kartfilen till Mats Troeng (mats@matstroeng.se) och ber honom lägga upp den.

Annat?
Det är din träning och din frihet att göra lite vad du vill med det utifrån riktlinjerna! Det behöver inte vara något superarrangemang, det viktiga är att det finns möjlighet att komma ut och springa bra orientering på natten varje vecka!

Kontakt.
Vid några frågor, eller oklarheter kring någonting är det bara att höra av sig. Albin är huvudansvarig, men det går bra att kolla med Jan eller Johan också!

Albin Ridefelt, albinridefelt@gmail.com / 073-8384859
Jan Troeng, jan.troeng@gmail.com
Johan Hamelius, johanhamelius@hotmail.com

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4288

Artikeln har visats 671 gånger

19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...

Mer aktuell information

10 mar –Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut