OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
15 maj 2016 (Av Helena Grennberg)
Bx3 utmaningar för OK Linnés ungdomar på tiomila
Ungdomslöparna på Tiomila 2016.
Ungdomslöparna på Tiomila 2016. (Foto: Johan Möller)

Våra fem lag, fyra med en medelålder under 14, ställdes inför tre utmaningar: backe, banlängd och banfärg
Backe: Det var väldigt många höjdmeter från start (nedanför stora hoppbacken) och växlingsplank (mitt i skidstadion) till startpunkten en bra bit upp i ”mördarbacken”. Mycket brantare och längre än det ser ut på TV. Den vi har på Norbyspåret är ingenting i jämförelse! För flera sträckor fortsatte uppförsbacken en bra bit in i banan…
Banlängd: 4,3-2,9-4,1-5,0 km är, oavsett kupering, längre än de flesta av våra lagmedlemmar under 14 normalt har på tävling.
Banfärg: Med undantag för den lite lättare andrasträckan är svårigheten ”orange”; vilket är den nivå som gäller för HD14. Fem sådana sträckor sprangs av 12- eller 13-åringar, löpare som alltså förra året tävlande på gul nivå. Imponerande!

Vädret var enligt de mer erfarna vuxna löparna i storbussen ”typiskt tiomila”, men när vi närmade oss Falun och såg snö i terrängen var det nog en och annan av ungdomarna (både de i mitten av bussen och de längst bak) som associerade till senhöstens Daladubbeltävlingar.
Urlastning och samling i topptältet till peppande film och direktsänd tiomila-TV, därefter lagvisa genomgångar av arenan och andra förberedelser gick smidigt och vi var klara innan den stora anstormningen av lag.
Startsträckelöpararna fick egen genomgång med Anders (som senare i herrstafetten visade att han vet vad han pratar om, sträckplacering strax över 100 för UMA). Coachningen fungerade, första Linnélöparen passerade första TV-kontrollen kort efter absoluta täten, övriga fyra inom bara några minuter.
Vårt förstalag (medelålder 15,25) växlade som 35:a efter första och 30:e lag efter två sträckor, och slutade på plats 78, ca 19 minuter efter segrande Stora Tuna och 10 minuter efter IF Thor som med en tiondeplats blev bästa Upplandslag. Lag 2 (medelålder 13,5) slutade enligt den preliminära listan som 158 och lag 3 (medelålder 13,75) som 225. Lag 4 (medelålder 13) kom tidsmässigt, se nedan, in som 270 och lag 5 (medelålder 13,25) tidsmässigt ca 300 av omkring 330 startande lag.
Med regn i luften var det skönt med dusch inomhus innan de som skulle stanna och följa herrstafetten på plats under natten flyttade över sin packning till klubbens vindskydd i andra änden av arenan eller till tältplatsen, och damstafettens 30 löpare tog över topptältet.



Emma Jansson in till växling efter sträcka 2, Tiomila 2016 (Foto: Johan Möller)





Målspurt, Arvid Roos, Tiomila 2016 (Foto: Johan Möller)



Useks mål för stafetter är att så många ungdomar som möjligt ska vara med. Alla 25 intresseanmälda fanns därför med i den första laguttagningen med två löpare på några av sträckorna i lag 3-5, så trots sena snuvor och några skador hade vi löpare till alla 20 sträckorna; tre lag med godkänd sammansättning (2:2 kille:tjej), ett lag med 3:1 och ett lag med 4:0. Precis som tidigare år hade vi i god tid innan meddelat arrangörerna om våra lags sammansättning så att alla löpare säkert skulle få springa, även om laget inte blir placerat i den slutgiltiga listan.

Tack alla löpare, lagledare och övriga supporters för fina insatser!
Nästa år går tiomila i trakten av Göteborg och vi hoppas att ha minst lika många lag, helst fler! Det finns många roliga stafetter att öva på innan dess – Närmast Slottsprinten, Öppet Roslagsmästerskap, U-tiomila, DM, 25-manna… Intresseanmäl dig, ju fler vi är dess roligare blir det!
Linné på Facebook
Tiomila 2016
Resultat Eventor

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4368

Artikeln har visats 2799 gånger

15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
9 april (Av Åsa Hedin)
OL-loppis den 18 april kl 19-20 vid Klubbgården
Sälj av dina gamla men fina OL-prylar eller fynda nya!
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...

Mer aktuell information

10 mar –Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut