OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
6 juni 2016 (Av Lisa Rönnols)
Fina insatser vid sprint-SM
Linné hade flest lag och löpare i sprintstafetten.
Linné hade flest lag och löpare i sprintstafetten. (Foto: Johanna Ragvald)

Efter helgens SM i sprintorientering kan vi summera fem topp tio-placeringar och flera fina lopp.
OK Linné hade en bra helg i Ronneby vid årets sprint-SM. Tolv taggade löpare ställde sig på startlinjen i kvalet – Annika Billstam, Rebecka Olsson, Annika Björk, Lisa Rönnols och Kate Morrison i D21, Oskar Sjöberg, Rassmus Andersson, Niklas Aldén och Jakob Andersson i H21, Viktor Janrik i H20 samt Olle Grywenz och Oliver Angelsiöö i H18. Av dessa gick tio vidare till söndagens A-final (däribland Viktor som på grund av inställda flyg landade på Kallinge 25 minuter före sin start). Annika imponerade med seger och även Rebecka, Oskar, Rassmus och Niklas tog framskjutna placeringar i sina respektive kvalheat.

Resultat från kvalet hittas här.

Lördagskvällen spenderades vid vårt natursköna boende i Svalemåla. Några grillade, några klappade katter och får och vissa modiga badade i det ganska kalla havet.

Uppladdningen inför söndagens final innebar en åtminstone för seniorlöparna ganska lång vistelse i den sporthall som fungerade som karantän. Alla tio Linnélöparna visade sig dock rymmas på en och samma tjockmatta, så väntan blev ändå rätt så trivsam, särskilt i kombination med det pysselkit som varje löpare fick tillsammans med nummerlappen.




OK Linné laddar upp för final i sprint-SM. (Foto: Karna Thorsson)




Finalbanorna avgjordes i delvis parkskog, delvis bostadsområde och innehöll en del kluriga vägvalssträckor. De av Linnélöparna som bemästrade dessa bäst för dagen var återigen Oskar som placerade sig som femma och Annika som blev åtta. Även stabila sprintern Rebecka imponerade och klämde sig in i topp tio-listan som delad nia, bland diverse landslagslöpare. Jakob tog något av en revansch med en andraplats i B-finalen. Alla fina resultat firades med glass i anrika Brunnsparken.

Fullständiga resultat från finalen finns här.

Måndag 6 juni innebar inte bara nationaldag och Ekebyloppet utan även sprintstafett. OK Linné ställde upp med tre lag – flest i tävlingen! – där Rebecka inledde för lag 1, Lisa för lag 2 och Kate för lag 3. Alla tre strulade till det lite till den kluriga inledande kontrollen som fällde flera lag, men jagade ikapp under resten av banan och växlade som 7a, 11a och 19. Rassmus i förstalaget sprang snabbt och stabilt och hade till och med plockat några sekunder på täten när han växlade över till Oskar. Jakob och Viktor i andra- och tredjelaget sprang båda stabilt och kunde skicka iväg Niklas och Olle på placering 14 respektive 19. På sträcka tre gjorde Oskar ett starkt lopp där han lurpassade i en klunga för att sedan springa om flera löpare till den sista kontrollen och lämna över till Annika Billstam på en fjärdeplats. Niklas sprang upp andralaget fyra platser och Olle växlade ut tredjelaget som 24.

Den sistasträckan blev framförallt en spännande uppgörelse mellan SNO, Stora Tuna och Ravinen där det till slut avgjordes i en rafflande spurt mellan Helena Jansson och Tove Alexandersson. Helena tog hem guldet för Ravinen och Annika gick i mål som fjärde lag. Det visade sig dock vid utstämpling att SNO stämplat vid fel gafflingskontroll och därmed gick bronset till Linné. Annika gjorde för övrigt ett riktigt bra lopp där hon hade tredje bästa tid på sträckan. I lag 2 sprang Annika Björk in på en niondeplats flankerad av resten av sitt lag, som efter snabbt övervägande bestämde sig för att ”bästa andralag” också är en seger. Karna som för dagen bytte roll från coach till löpare plockade två platser och kunde till publikens jubel föra in lag 3 på en 22aplats.




Karna Thorsson på väg mot mål på sista sträckan i stafetten för lag 3. (Foto: Lisa Rönnols)




Resultat från stafetten finns här.

Fler bilder finns på OK Linnés facebooksida. Tack alla deltagare och ledare – Johanna, Per och Karna – för en fin och rolig helg!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4385

Artikeln har visats 2562 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut