OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
30 april 2017 (Av Tuve Möller)
Linné tvåa på 10-mila
10milatvåor 2017
10milatvåor 2017 (Foto: Tuve Möller)

Solid laginsats och Albin Ridefelts långspurt säkrade andra plats i årets 10mila. I laget sprang Henrik Löfås, Jan Troeng, Vincent Coupat, Miloš Nykodým, Jakob Andersson, Mats Troeng, Rassmus Andersson, Oskar Sjöberg, Lucas Basset, och Albin Ridefelt.
Henrik Löfås inledde för Linné, och var 5 minuter efter förstaklungan. Först i mål var dock Hagabys Martin Regborn som redan innan start bestämt att han skulle vinna startsträcka. Han sprang ifrån tätklungan med hela fyra minuter och växlade ensam i tät efter första sträckan.

På andra sträckan sprang stafett-veteranen Jan Troeng, som sprang riktigt bra och säkert och tog in tid på täten i början.

- Tyvärr lyckades jag inte hålla ihop loppet de sista två kilometrarna och kom till fel gaffel och vrickade dessutom till foten på väg från sista kontrollen.

Vincent Coupat på den tredje sträckan tappade ett par minuter på ledande IFK Göteborg som var med i tätklungan från sträcka tre och ända in i mål. Det innebar att långanattenlöparen Miloš Nykodým gick ut 9 minuter efter i andra klungan.

Miloš Nykodým sprang mycket bra under långa natten och anförde till stor del sin klunga, ända till den näst sista kontrollen som han nästan råkade hoppa över, så han fick vända och ta kontrollen. Det innebar inget större tidstapp men han tappade några placeringar.



10milastämning (Foto: Tuve Möller)



Efter långa natten sprang Jakob Andersson och Mats Troeng var sin kort gafflad sträcka och de plockade då från plats 15 till plats 7, men Jakob tappade 2 minuter på täten. Efter sträcka 6 var Linné 10.53 minuter efter täten. Sträcka 7 sprangs av Rassmus Andersson som tog in två minuter på täten. Han plockade 1,5 minuter på ledande IFK Göteborg. Oskar Sjöberg och Lucas Basset förde upp laget till en fjärde plats när de växlade ut Albin Ridefelt på sista sträckan.

Vid växel ut på den tionde och avgörande sträckan hade IFK Göteborg en ledning på hela 9 minuter ner till andra klungan som bestod av OK Linné, Södertälje-Nykvarn orientering och finska storklubben Koove. Linnés ankare hade således en delikat uppgift att försöka avgöra mot Södertäljes spurtkung Jonas Leandersson och mot Kooves schweiziska världsstjärna Daniel Hubmann.

Vid TV-kontrollerna såg Albin ut att nätt och jämt hänga med men mot den näst sista kontrollen avgjorde Albin med en klassisk tittfint, det vill säga man lurar motståndaren att verka osäker, trippar några steg i fel riktning och sätter sen full fart i rätt riktning innan motståndaren förstått att man egentligen hade full koll.

Kanske var Albin inspirerad av Tove Alexanderssons vidarareutveckling av tittfinten till att bli en trillfint, som hon igår avgjorde damstafetten med. På en stig låg hon steget före Göteborg-Majornas Judith Wyder, men efter ett fall (frivilligt eller av misstag) passerar Wyder och Alexandersson sticker in på ett vägval genom skogen.

Linnés damer låg länge bland de femton bästa med en solid laginsats på flera sträckor. Tyvärr var Hilda Forsgren tvunget att bryta sistasträckan pga astma. Andralagen blev nr 54 och 52 i respektive dam- och herrkaveln. Dessutom hade Linné fyra ungdomslag på plats som samtliga blev godkända. Stora Tuna vann ungdomsklassen efter en brutalt stark upphämtning av Tove Alexandersson och IK Hakarpspojkarna vann ungdomsstaffeten.

Vi gläds åt herrarnas framgång som visar att de verkligen tillhör den absoluta världseliten i stafett. Och det i en terräng som inte är särskilt lik den uppländska utan mycket fysiskt krävande med rejäla höjder och blöta raviner. Dessutom är det säkert någon som uppskattar att det blev trippel svenskt i herrklassen också.

Se resultat och gps-tracking hos World of O.

TV-sändningen och ett sammandra från helgen kommer de närmaste dagarna läggas ut gratis på Youtube

Skribenter: Tuve Möller & Ane Timenes Laugen

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4656

Artikeln har visats 2816 gånger

23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...

Mer aktuell information

23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut