1 juli 2017 (Av Tuve Möller)
Lucas Basset 17 på sprinten och Miloš Nykodým 22
Lucas Basset spurtar mot mål.
Lucas Basset spurtar mot mål. (Foto: Tuve Möller)

När VM sprinten avgjordes i Uppsalas vänort Tartu i Estland stod två linnélöpare på startlinjen. Det var Lucas Basset från Frankrike och Miloš Nykodým från Tjeckien, de slutade på 17 respektive 22 plats. I damklassen stod danskan Maja Alm för en imponerande insats och vann sitt tredje sprint-VM-guld på lika många år och i herrklassen tog den väl rutinerade schweizaren Daniel Hubmann sitt sjunde VM-guld.
Lucas Basset hade blandade känslor efter loppet och skriver såhär på sin facebooksida:
”17:e plats på dagens VM-sprint: bladade känslor, eftersom jag gjorde för många misstag på banan andra del, men ändå glad med resultatet (som är mitt bästa VM-sprintresultat) och med formen!
Men det är inte viktigt när ens lagkamrater presterar så bra!!” (Fredric Tranchand tog silver)
”Fredo du är enorm!” Inlägget

Miloš Nykodým har precis startat. (Foto: Tuve Möller)

Miloš Nykodým sa innan loppet att han hoppades komma bland de 20 bästa, det lyckades han nästan med genom att komma 22.

Maja Alm lämnar sista kontrollen. (Foto: Tuve Möller)

Maja Alm lyckades återigen krossa motståndet och vann sitt tredje sprint-VM-guld, 37 sekunder före ryskan Natalia Gemperle som kom tvåa.

Daniel Hubmann, Schweiz, spurtar mot VM-guldet. (Foto: Tuve Möller)

Daniel Hubmann van sin sjunde guldmedalj på VM, före ovan nämnda Fredrick Tranchand och tre var svensken Jerker Lysell. En av VM:s baksidor är att många inte når upp till sina mål.

En besviken Yannick Michiels slänger kartan vid målgång. (Foto: Tuve Möller)

En av dem vars dröm krossades för idag var belgaren Yannick Michiels , som var en av VM:s största favoriter till dagens guld, men efter ett misslyckat lopp får han ligga i åtminstone ett år till för att kunna nå sin högt suktade medalj. Yannick verkar dock sugen på att ladda om och siktar mot sommarens siktar mot sommarens World Games

Imorgon fortsätter VM med sprintstafett. Då står Lucas Basset och Miloš Nykodým av linnélöparna på startlinjen. Båda springer sträcka två.

Analys av tävlingen, kartan och banan på World of O

TV-klipp och intervju med svenskarna

Länka till den här artikeln med

Artikeln har visats 2400 gånger

15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar