OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
11 juli 2017 (Av Tuve Möller)
Tre linnélöpare på junior-VM
Förra årets JVM-kung Joey Hardon på Jukola. På Jukola sprang han för sin Schweiziska klubb. På förra årets JVM på hemmaplan i Schweiz vann han tre av fyra möjliga guld. (Foto: Tuve Möller)

På tisdagen avgörs de första finalerna på Junior-VM i Tammerfors. Linné har tre löpare på plats i Finland; Joey Hardon, Schweiz, Jannis Bonek, Österike och Pia Ocvirk, Kroatien. Här finns schemat, information om JVM och löparna.
I JVM har varje nation 6 löpare per distans (2 lag i stafetten), till skillnad från stora VM där varje land har 1-3 löpare per distans och var sitt stafettlag. Ytligare en skillnad är att de flesta löparna springer samtliga distanser, medan de i stora VM ofta specialiserar sig och bara springer en eller två distanser var.

För att få vara med måste man vara under 20 eller ha fyllt 20 samma år. Det vill säga de som är födda 1997 är de äldsta i år. Sverige skickar inte löpare som är under 16. Det finns bara en klass på JVM, däremot finns ungdoms-EM för de som är under 18 ( där Jannis tog silver i förra veckan).

(Foto: Okänd)

Förra årets JVM avgjordes i Schweiz och då sopade hemmanationen med Joey i spetsen (han vann tre av fyra möjliga guld) banan med konkurrenterna och vann 7 av 8 möjliga guld. I år går mästerskapet i nordisk terräng i det finska inlandet och därför är sannolikheten för fler nordiska medaljer än större.

Joey Hardon som gör sitt sista JVM men sin första säsong för OK Linné. Han har sprungit 10mila och Jukola för sin Schweiziska klubb men kommer troligen springa för OK Linné nästa år.

Program:

Måndag 10 juli, 08:00 – Medeldistanskval, Viitapohja. De 20 bästa gick vidare till final, linnélöparnas resultat; Joey Hardon 3, Jannis Bonek, 6, och Pia Ocvirk 31.

Tisdag 11 juli, 12:15 (svensk tid) – Medeldistans, Viitapohja.

Fjolårsvinnare: Simona Aebersold (SUI) och Thomas Curiger (SUI)

Onsdag 12 juli, 09:00 – Sprint, Pispala
Fjolårsvinnare: Simona Aebersold (SUI) och Joey Hadorn (SUI)

Fredag 14 juli, 08:00 – Långdistans, Särkenperä
Fjolårsvinnare: Anna Haataja (FIN) och Joey Hadorn (SUI)

Lördag 15 juli, 12:30 – Stafett, Särkenperä:
Fjolårsvinnare: Schweiz och Schweiz

Tävlingarna kan följas vi live-TV. Produktionen förväntas dock inte hålla samma klass som på stora VM. Sändningen nås via liveorienteering.com. Det är gratis men ett konto kan behöva skapas (det är också gratis).

Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar