OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
15 december 2017 (Av Helena Grennberg)
Cash till KG - stöd Klubbgårdens renovering
I samband med byggnationen av det nya, lilla duschrummet i Klubbgården har det visat sig att byggnaden och framför allt omklädningsrummen är i mycket stort renoveringsbehov – något det idag saknas finansiering för. Vill du vara med och bidra till den nödvändiga uppfräschningen så öppnar vi nu upp kampanjen Cash till KG. Första vändan av två sätter igång redan idag och pågår fram till jul.
Klubbgården är en bas för två av OK Linnés allra viktigaste värden, nämligen träning och gemenskap. Under tjugofem år har den varit den givna utgångspunkten för tusentals träningspass. Bara antalet tisdagsbanor med bastu, eftersnack och närmar sig inte mindre än 500. Så det är ingen överdrift att säga att OK Linnés träningsutbud och gemenskap hade varit något annat utan Klubbgården.

I samband med den nyligen genomförda kommunbidragsstödda omvandlingen av städskrubben och renovering av angränsande våtutrymmen upptäcktes omfattande fuktskador. Det är sannolikt att även våtutrymmena i båda stora omklädningsrummen kommer att behöva genomgå en lika omfattande renovering.

Medel för underhåll och renovering av Klubbgården har satts av under den senaste tioårsperioden, men utifrån den senaste bedömningen kommer prislappen att hamna långt över de tillgångar som finns avsatta idag.



Risken att de stora omklädningsrummen, inklusive toaletter och duschar, är lika illa däran är tyvärr stor, säger Per Andersson som är klubbgårdsförvaltare i OK Linné.

-Om det är så illa som vi befarar så är arbetet alltför stort för att utföras av oss själva, särskilt med tanke på de certifieringskrav som finns kring fuktspärrar, vatten och eldragning. De offerter som vi tagit in tyder på att kostnaden för de akuta renoveringsbehoven kan bli 500 000 kr mer än vad som finns avsatt och tillgängligt idag. Och då krävs fortfarande att vi stärker upp med en hel del eget arbete.

-Att vänta är tyvärr inget bra alternativ. Visst kan vi använda de medel vi har idag och se hur långt vi kommer, men risken är då stor att vi fastnar mitt i. Och då blir omklädningsrummen obrukbara.

När medel finns tillgängliga, är styrelsens plan att påbörja renoveringen så snart som möjligt och helst under våren, då belastningen på omklädningsrummen normalt är lite lägre.

Var med och stöd renoveringen av Klubbgården!
För att fortsätta bedriva den verksamhet som önskas vid Klubbgården, öppnar vi nu kampanjen Cash till KG. Det är en frivillig insamlingskampanj i två steg, där varje krona räknas och uppskattas.

CASH TILL KG - DEL 1 - ÅRETS JULKLAPP
Pågår 16 december – 24 december

Istället för prylar till jul, investera i friskvård och gemenskap! Alla bidragsgivare över 500 kr kommer att erbjudas att få sitt namn publicerat på tavla i anslutning till de nya omklädningsrummen, bidrag från 2000 kr ger en sponsrad klädkrok (förslag från Vinterrejsdeltagare). Du bidrar genom att swisha 123 535 00 12 eller sätta in på Bg 5238-2447. Märk insättningen ”Julklapp”.
Vi kommer att följa utvecklingen och berätta om hur insamlingen går. Allra roligast blir det förstås om den går bra, så fundera på en friskvårds- och gemenskapsjulklapp till Klubbgården du med!



Notera att alla bidragsmedel kommer givetvis att öronmärkas endast för renoveringskostnader, oavsett när renoveringen sker.

CASH TILL KG – DEL 2 – KG-EVENTET
Pågår 3-10 februari

Den 10 februari kommer en särskild klubbträningstävling att arrangeras, där alla deltagare själva väljer sin startavgift. Fokus blir just på det som Klubbgården står för, nämligen träning och gemenskap. Därför kommer upplägget att vara riktat till hela klubben, och här kommer vi att göra en bredare marknadsföringskampanj och rikta den både mot egna medlemmar och andra möjliga intressenter, som t ex våra partners och andra företag.

Givetvis utgår aktiviteten från just Klubbgården, och vi hoppas att vi fyller hela med deltagare!

CASH TILL KG – ÖVRIGA BIDRAGSTILLFÄLLEN
Det kommer också att finnas möjlighet att donera i samband med årets sexton Nynäsnätter och åtta fasta Nynäsbanor, eller vid soppan på tisdagsbanorna.
Du bidrar genom att swisha 123 535 00 12 eller sätta in på Bg 5238-2447, märk ditt bidrag "Nynäsnatt” eller ”Soppa”.

Om du vill - välkommen att bidra du med!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4830

Artikeln har visats 2944 gånger

24 april (Av Stefan Lund)
Utsättning av Checkpoints HittaUt
Det är dags att sätta ut pinnar, ”checkpoints”, till Hittaut 2024.

Läs mer...
23 april (Av Kristin Ramstedt)
Utlämning av beställda klubbkläder
Vårens klädbeställning från Noname har kommit!
Läs mer...
22 april (Av Rassmus Andersson)
10mila samling ONLINE
På söndag den 28 april klockan 19.00 är det dags att samling.
Läs mer...
19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
uppdatering 22/4 Husets värmeväxlare från 1999 är bytt, värme o varmvatten på
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA. Uppdaterad 23/4.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...

Mer aktuell information

24 mar –Veckans nattbana 2023/2024
23 mar –Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut