OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
24 januari 2018 (Av Helena Grennberg)
Se framåt
Färdigbyggd start för U-ringens andra etapp vid Lundellska skolan 23 maj 2017. Stora fållor för inskolning, U1 och U2, mindre för övriga klasser.
Färdigbyggd start för U-ringens andra etapp vid Lundellska skolan 23 maj 2017. Stora fållor för inskolning, U1 och U2, mindre för övriga klasser. (Foto: Gunnar Karlström)

Tisdagsbana i gnistrande torr snö och med trevligt sällskap igår. Underbart! Idag +4 och 10 cm snöslask. Inte lika trevligt. Men även Upplandsvintrar är tidsbegränsade
Det var kanske bättre förr med vintrarna, eller också inte, det beror på vem man är och var man befann sig. Hos oss i OK Linné är dock innevarande vinter minst lika bra som tidigare, kanske bättre? Sedvanlig vinterträningpremiär (kanske deltagarrekord), tisdagsbanor (alla inte lika mysiga som den i går) följt av fika eller soppa, Rockgympan, intervaller, dagläger, vinterns nyheter "Nynäsnatt" och "Nynäsbanor", skidlägret i Grönklitt, alla initiativ på träningsbanken... Som vanligt har mycket av sektionernas planering gjorts redan före årsskiftet vilket ger goda förutsättningar för de som redan åtagit sig uppdrag att utföra dem på bästa sätt.

Vårt årsmöte, där vi avslutar 2017 och växlar över till 2018 som alltså började accelerera redan vid höstmötet i oktober är sista måndagen i februari. Kom dit och gör din röst hörd.


Året som gick bjöd på många höjdpunkter.
På topplistan finns naturligtvis laginsatserna 10mila mfl stafetter i Partille, med ungdomslag, damlag, herrlag, UMA-lag, lagledare och tillresta supporters. Vi kanske inte hade flest lag eller störst antal löpare, men jag är rätt säker att vi låg i toppskiktet. Vi hade absolut den största klubbskylten i backen ovanför arenan. Och Albins silverryck slår det mesta.
Även höstens helklubbsträningar inför 25manna i breddsektionens regi som följdes av att vi igen lyckades fylla 6 lag, 150 löpare med hela skalan från VM-meriterade till nästan nybörjare i åldrar från ca 10 till ca 80, ligger högt på min lista. Att lag 1 denna "lagom regniga dag" låg med i absoluta täten genom hela tävlingen och slutade 4:a ger extra skimmer åt minnet.
Lika självklart på min topplista är mästerskapsframgångarna. SM och VM förstås, men även mästerskap för yngre, internationellt, nationellt och i distriktet.
Det är makalöst att vi har Linnélöpare som tar plats i så många länders landslag, och att vi under 2017 haft medlemmar med landslagsuppdrag i såväl fot-O som pre-O och skid-O. Spännande att följa OL hemifrån numera, med bra TV-produktioner och kunniga kommentatorer. Längdskidor, pfsh, inte alls lika intressant, alla kör ju samma spår...
Det är glädjande att så många i alla åldrar även 2017 valt vår klubb för att lära sig orientera, för att fördjupa sina kunskaper, för att hitta träningskompisar eller för att de trivs så bra med sporten och stämningen att de även vill synas i våra färger. Alla är välkomna! Till de som flyttat från oss under 2017: tack och välkomna tillbaka!
Vi är en stor klubb även arrangemangsmässigt. Förutom mer alla aktiviteter inom arbetsområdena elit, bredd, ungdom och marknad har arbetsområdena arrangemang och preo genomfört årets tävlingar med mycket gott resultat. Många tusen starter blev det! Tack till alla som har bidragit.
Sista podieplatsen, men inte den mist viktiga: Klubbgårdsrenoveringens första steg, installation av ett nyckefritt låssystem (stort tack till sponsorn Stjernbron), slutfördes. Steg två, omvandlingen av städskrubben till ett litet omklädningsrum och renovering av angränsande våtutrymmen avslutades också (stort tack till sponsorn Uppsala Kommun samt till KG-sektionen och övriga medlemmar som höll kostnaden nere genom många timmars rivning, avfallshantering och annat som inte kräver specialbehörighet). Inför steg 3, våtutrymmena i stora omklädningsrummen behövs en rejäl ekonomisk buffert, decembers insamling " Cash till KG" steg 1, årets julklapp gav en glädjande grund om över 66 000 kr! Steg 2, "KG-eventet" kommer i februari -- kom, delta, bidra!

Vi är en jätteklubb, omkring 900 medlemmar, där minst hälften är aktiva utövare av minst en av de grenar klubben erbjuder. Vi är medlemmar i orienteringförbundet (fot-O, preo, skido, mtbo), skidförbundet, friidrottsförbundet och mångkampsförbundet (ol-skytte). Så många möjligheter inom en enda medlemsavgift! Klädsektionen har under 2017 inte bara tagit fram avtal med ny leverantör (Noname), de har även arbetat med utseendet och säkrat att vi har aktuella klubbkläder för alla våra grenar. Provning inför vårens beställning pågår nu fram till 31/1, passa på!

Det finns alltså mycket att vara glad och stolt över som medlem i och ordförande för OK Linné. I slutat av 2017 fick vi veta att vi är nominerade i två kategorier till Uppsala idrottsgala; årets ungdomsklubb och årets jämställda förening. Den publika omröstningen är stängd, galan är den 8 februari. Oavsett utfallet -- guld eller inte är nomineringarna kvitton på att klubbens ledord; värdegrunden ”Öppenhet, utveckling, glädje och gemenskap”, visionen ”Hjälpa varje medlem att utvecklas inom orienteringssporten oavsett bakgrund, kön, ålder eller ambitionsnivå” och att vi är och vill fortsätta vara ”En elitklubb med stor bredd och en stark ungdomsverksamhet” inte bra är ord, utan något vi omsätter i aktiv handling varje dag.

Tack för det fina året 2017, tillsammans gör vi 2018 minst lika bra!

Helena Grennberg, ordförande

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4839

Artikeln har visats 2488 gånger

19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...

Mer aktuell information

10 mar –Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut