OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
3 oktober (Av Tuve Möller)
Världscupfinal och 25-manna - orienteringsfrossa
Kommande helg är det massor med orientering, till exempel världscupfinal, där Albin Ridefelt och Miloš Nykodým springer, och 25-manna där OK Linné åter igen är största klubb med hela 5 lag. Kartan från där världscupens medeldistans ska gå.
Kommande helg är det massor med orientering, till exempel världscupfinal, där Albin Ridefelt och Miloš Nykodým springer, och 25-manna där OK Linné åter igen är största klubb med hela 5 lag. Kartan från där världscupens medeldistans ska gå. (Foto: Tuve Möller/OOB TJ Turnov)

Parallellt med 25-manna avgörs årets världscup. Imorgon torsdag sticker löparna ut på den comebackade disciplinen knockout-sprint i Tjeckiens huvudstad Prag, den första av fyra världscupstävlingar denna helg. Och på hemmaplan mönstrar Linné 5 lag på 25-manna, flest av alla.
Läs om hur du följer tävlingarna live, världscupens TV-tider och vilka Linnélöparna som springer världscupen.
Torsdagens knockout-sprint som består av individuellt kval, kvartsfinal, semifinal och final inleder världscupfinalen, följs på fredag av sprintstafett, medeldistans på lördag och slutligen en spektakulär sprint inne i Prag på söndag.

Tävlingarna går att följa via högkvalitativ TV-sändning som kostar 6 Euro per tävling och hittas via arrangörens live-center, wcup.cz/en/live.

Webb TV-tider:
Torsdag 4/10, knockout-sprint (semifinaler och finaler): 15:10-17:25
Fredag 5/10, sprintstafett: 15:15-16:55
Lördag 6/10, medeldistans: 11:30-15:30 (den missar dock vi alla som ska på 25-manna, som löpare eller hejarklack).
Söndag 7/10, sprint: 10:00-12:30

Tävlingarna går även att följa på TV i Finland via YLE, i Tjeckien via Česká televize och på söndagen i Schweiz via SRF.

Linnélöpare som springer:

Johanna Trummer, Österike
Vincent Coupat, Frankrike
Joey Hadorn, Schweiz
Miloš Nykodým, Tjeckien
Albin Ridefelt, Sverige
Cécile Foltzer, Frankrike

I Prag kommer även en hel del möten att hållas, till exempel internationella orienteringsförbundets kongress. Där kommer det tas beslut som en rad frågor, till exempel om medeldistanskvalet ska bytas ut mot sprintstafett på junior-VM och om könskvotering i IOFs styrelse. Det kommer även vara kunskapsutbyten och goda exempel kommer lyftas fram, som lärdomar från sommarens VM-arrangör, hur orientering kunnat växa så snabbt i Kina och orienteringens utmaningar i Sydamerika. Mer info om IOFs kongress finns här.

Samtidigt som världsupfinalen avgörs Junior European Cup, JEC, i Schweiz. Där springer Linnélöparna Jannis Bonnek, som kom 6 på JVMs långdistans i Ungern i somras i H20, och Erik Bonek i H18. JEC består i år av sprintstafett på fredag, medeldistans lördag och långdistans jaktstart på söndag.
Mer info om den tävlingen hittas här.

På hemmaplan, i Upplands Väsby närmare bestämt, avgörs på lördag årets 25-manna. Linné mönstrar 5 lag och är därmed största klubb med sina 125 löpare av totalt 9200 föranmälda (i 368 lag). Vi tangerar dock inte de senaste årens egna rekord på 6 lag, men är ändå i ensam ledning då 9 klubbar delar på andraplatsen med 4 lag var. Givetvis satsar vi även på att ha den största hejarklacken, så ta med din vuvuzela och heja fram alla så att samtliga 1300+ kontraltagningar finns registrerade på linnélöparnas SI-brickor! (Kom ihåg att kolla kodsiffran! Om vi bara är 99% säkra att vi stämplar rätt vid varje kontroll är sannolikheten att alla Linnélag är godkända endast 0,0002%). Om du inte kan vara på plats och heja eller springa går tävlingen att följa med webbradio och liveresultat. 25-mannalagen finns på stafettsidan.Användbara länkar för världscupen:

World of O – All You Need To Know (med totalställning i världscupen inför).

Arrangörens hemsida, wcup.cz

Arrangörens Live center

IOF eventor med officiella startlistor och resultat

Bulletin 4, likt PM med all möjlig information

svenskorientering.se svenska orienteringsförbundet rapporterar om den svenska truppen.Är något fel eller du har något annat intressant att tillägga, maila gärna tuve@moller1.se

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5005

Artikeln har visats 573 gånger

19 februari (Av Märit G Karlström)
Årsmöte 25 februari. Kom och var med!
Vill du veta mer om O-Ringen 2020? Kom på årsmötet får du höra om O-Ringenstaden, arenor, logistik och funktionärsläget
Läs mer...
7 februari (Av Lovisa Larsson)
10Mila-läger 29-31 mars!
Nu ligger anmälan uppe för årets 10mila-läger i Glimåkra. Mer info finns på anmälningssidan.
4 februari (Av Klara Mandahl)
Ledare SOL 2019 - dags att ansöka!
Du som är född 03, 02 eller 01 och vill jobba på SOL- lägret i sommar kan nu ansöka om att bli ledare!
Läs mer...
3 februari (Av Tryggve Rönnqvist)
Linnéslingan 2019
Massor med SNÖ!! Välkomna till Linnéslingan med början tisdag 5/2
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2019 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut