Nytt toppresultat för Miloš med stabil stafett
Miloš Nykodýms gör tummen upp innan start.
Miloš Nykodýms gör tummen upp innan start. (Foto: Tuve Möller)

På dag två av fyra i den sista världscupomgången slutade Miloš Nykodýms Tjeckien som 3 bästa nation på hemmaplan i Prag.
Det var en tävling där placeringarna växlade mycket och när Miloš plockade från placering 15 till nio, men tappade åtta sekunder på ledande Sverige och dess andrasträckslöpare Emil Svensk. Miloš lagkamrat Vojtech Kral, som vann gårdagens knouckout sprint, förde upp laget till plats 4, i en klunga med Schweiz lag 2 och lag 3, samt Norge.

Tätstriden stod dock mellan Schweiz 1 och Sverige, och på sträcka två sprang Schweiz Florian Howald om Jonas Leandersson och skickade ut Judith Wyder i ledning, 11 sekunder före Sveriges Tove Alexanersson. Wyder drog på sistasträcka ifrån Alexandersson och förde Schweiz till seger i såväl dagens tävling som stafettvärldscupen totalt.

Även tredje och fjärde lag var från Schweiz, men Tereza Janosikova förde Tjeckien till en femte plats som tredje bästa nation. Och eftersom bara ett lag per nation räknas i världscupen fick Linnélöparen Miloš Nykodým åter igen kliva upp på podiet i en internationell sprintstafett!

Johanna Trummers Österike lag två kom 21 och Cécile Foltzer förde sitt Frankrike 2 till plats 22.
Imorgon fortsätter den individuella världscupen med medeldsitans, samtidigt som 25-manna avgörs här på hemma-plan. Men redan igår säkrade Tove Alexandersson totalsegern i världscupen för femte gången genom att sluta tra i knouckout sprinten efter Judith Wyder som vann och tvåan Karolin Ohlsson. Det kan du läsa mer om på Aftonbladet.
Fullständiga resultat, kartor mm finns här

På junioreuropacupen, JEC, i Schweiz kom Jannis Bonek 26 med sitt Österike. Kul att notera därifrån är att Erik Hannrup, från grannklubben IF Thor, vann sträcka två på den sprintstafetten, när han plockade från plats 8 till ledning!

Länka till den här artikeln med

Artikeln har visats 3279 gånger

24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar