OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
23 november (Av Hedwig Haas)
Skåne Måne – i månens sken
Skåne-Måne #3
Skåne-Måne #3 (Foto: Hedwig Haas)

Följ med på ett kvällspass i Lunsen, känn hur det klibbar i näsborrarna av kyla och hur kontrollernas reflexer lyser för att säga att du hittat rätt. En torsdagskväll med nattorientering är inte bara mysigt utan väldigt roligt!
Ett tappert gäng samlades på KG för avfärd i bitande kyla mot kvällens teknikpass. Bussen hade fått väldigt lite kärlek på sistone, men efter frenetiskt skrapande och blåsande gav den efter och bjöd på en liten siktruta att köra efter. Stackarn borde förtjäna en liten motorvärmare för att få ett dugligt liv så här års!

På plantskolans parkering väntade en skara ljuskäglor som ivrigt norpade åt sig varsin karta och var redo att ge sig av. I samlad trupp joggade alla iväg mot starten en bit bort. Efter en kort kissepaus var alla på hugget och sugna på att attackera kvällens bana, för längre ville man inte låta fingrarna domna bort i mörkret. Tänka sig att termometern inte visade mer än några få minusgrader men hjärnan registrerade detta väderomslag som att midvinterkölden var kommen.

De små ljuskloten forcerade fram i skogen, vissa i små klungor, andra i ensamt majestät på jakt efter små skärmar med lysande reflexer. Ibland hördes tunga andetag i ryggen, ibland bara knarret under fötterna från mossan som frusit eller det kalla vattnet som gömt sig under mossarnas krispiga yta. De som inte tog våtsockor på tassarna denna kväll, vet nog vad som bör grävas fram ur garderoben till nästa Skåne-Måne – för våtsockornas tid är kommen för att stanna.
I sällskap av fullmånen bjöds det på 6.5 km njutning i Lunsen innehållandes allt ifrån riktningsförändringar, hällar, några knepiga kontrolltagningar och glittrande iskristaller. Måhända att det tog halva banan innan händerna återfick sin känsel, kompassen fick snurra några extra varv och att någon kontroll inte spikades med full kontroll, men det är sånt som ingår i konceptet nattorientering.

När alla kontroller touchats (eller mind-touchats när branten dyker upp tidigare än man tänkt…) så var det bara nedjoggen till parkeringen kvar, ”bara” nedjoggen kvar. För med lite mycket prat och ofokus gör plötsligt en enkel stig svår att följa, åtminstone om man befinner sig i Lunsen nattetid och checkade ut från sitt kartfokus vid kartans dubbelringar. En extrasväng är sällan ett stort problem, men nog kan det vara skönt att få på sig något varmt efter en timme i kylan! Så en väl genomförd bana avslutades med en stig-bom och lite förvirring hos tre nattorienterare som tog en ”liten omväg” tillbaka till den röda minibussen på parkeringen. Slutet gott, allting gott!

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5039

Artikeln har visats 531 gånger

16 juni (Av Lena Nilsson)
Veckans bana vecka 25
Breddsektionens satsning på Veckans bana fortsätter! Denna vecka i Stenhagenskogen, ett av Uppsalas bortglömda guldkorn
Läs mer...
8 juni (Av Mats Linde)
Klubbgårdens gräsmatta
Klubbgårdens gräsmatta behöver klippas. Vi sparar många 1000-lappar om vi klipper själva.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2019 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut