OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
6 februari (Av Helena Grennberg)
2018, snart 2019
OK Linné 2018. Ljus stapel dag med (mörk stapel dag utan)  minst en aktivitet annonserad i månadsprogrammet.
OK Linné 2018. Ljus stapel dag med (mörk stapel dag utan) minst en aktivitet annonserad i månadsprogrammet. (Foto: Helena Grennberg)

Ännu ett verksamhetsår går mot sitt slut. Ännu ett år i och för vad jag ser som världens bästa klubb.
Ännu ett fantastiskt år med framskjutna placeringar i 10mila, 25-manna och fina resultat internationellt, (sök bland arkiverade nyheter efter Student-VM, EM, VM och världscup), nationellt (sök efter Natt-SM, medel-SM, lång-SM och Undoms-SM) och i distriktet ( t.ex. DM-helg).

Ännu ett år med omfattande och högkvalitativt träningsprogram signerat ESEK, USEK och BSEK, t.ex. Nynänatt och SKILLZ där inte bara elit välkomnats att utmana sig själva på lite (eller mycket) svårare orientering än de normalt tävlar på. Även utbudet för ungdomar och bredd, nybörjare såväl som fortsättare, var både omfattande och väl utnyttjat. Av årets 365 dagar hade 311 erbjudande om aktivitet!
Utöver detta har Hittaut, som når deltagare som inte ser sig som orienterare återigen genomförts med strålande resultat.

Det har också varit ett annorlunda år. Efter en mild inledning fick nästan hela landet massor med snö som låg från sen februari till långt in i april. Vi, och många med oss, tvingades ställa in eller skjuta upp arrangemang. En inställd tävling är ett ekonomiskt avbräck, men det är också en missad orienteringsfest.
När våren väl kom blev den kort och följdes av en lång varm och torr sommar och en mild höst med vår hösttävling Linnéklassikern som en av höjdpunkterna. Den genomfördes enligt planen med två tävlingsdagar, istället för som under 2017 en tävlingsdag. Det blev en fin fest, med bl.a. mikrosprint som extra krydda.

Mina personliga topp 3 för 2018, utan inbördes ordning:Linnéherrarna går i mål som tvåa i 10MILA 2018 (Foto: Peter Ridefelt)* Tiomila i Nynäshamn. Inte för min egen insats (skärmarna satt i och för sig där de skulle men konditionen tillät knappt jogg, utom på upploppets studsiga geggfria konstgräs) utan för den återigen superspännande herrstafetten. Jag följde den hemifrån genom webbsändningen tillsammans med min syster vars norska klubb låg jämnt med oss under de första sträckorna men som inte hängde med när Aldén gick upp i tät, Andersson drog ifrån och Lingfors höll undan. Spännande!Kartanalys efter ultralång-SM. (Foto: Erik Jansson)* Ultralång-SM I Rupphult utanför Gränna i början av november. Eller mer korrekt publiktävlingen, mitt träningsmål över ännu en sommar med hälproblem. Jag skulle ju ändå ungefär dit ungefär då! Uppsnacket hördes till oss några km norr om arenan medan vi vinterstängde och pratade med några glada älgjägare, och vi hann se Mats Troeng gå i mål som 6:a innan vår tävling drog igång. Erik var snabb på sin Ö7-bana, medan jag tittade på lite mer skog och kurvbild än som varit helt nödvändigt. Vi fick med oss en bunt SM-kartor som vi kommer att ha glädje av eftersom vår skog saknar karta.

* Den efterlängtade och nödvändiga renoveringen av de stora omklädningsrummen är klar. ”Cash till KG”, insamlingskampanjen som påbörjades i december 2017 gjorde att vi vågade genomföra ett så kostsamt och omfattande projekt. Tack till alla som bidrog! Hur det blev? Bra! Fullskaletest inleddes vid Vinterträningspremiären, den formella invigningen blir i samband med årsmötet i februari.

Vad har vi framför oss?
Mellan höstmöte och årsmöte pågår två år samtidigt. 2019 smög igång redan vid höstmötet i oktober 2018 och 2018 pågår ända till årsmötet i slutat av februari 2019.
Under 2019 har vi färre tävlingsarrangemang under egen flagg än under 2018, medan förarbetet inför Oringen 2020 kommer att bli mer märkbart. Många klubbmedlemmar har åtagit sig stora uppdrag som löper över lång tid, till detta kommer alla mindre uppgifter som innebär insatser närmare inpå, under och efter tävlingsveckan i juli 2020. Hundra medlemmar anmälde sig i den första funktionärsanmälningskampanjen som avslutades i januari, nästa kampanj kommer i sommar. Alla behövs!
Vi ska även driva vår vanliga verksamhet enligt 2019 års Uppdragsplan. Alla kommer att kunna både bidra till och utnyttja allt vi kommer att genomföra under 2019 av vinterträningar, vår, sommar och höstsäsongsträningar, läger, tävlingar och annan gemenskap.
Hjälps vi åt når vi högt och långt, med många som hjälps åt når fler ännu högre och ännu längre. Tillsammans är vi världens bästa klubb!

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5070

Artikeln har visats 331 gånger

16 juni (Av Lena Nilsson)
Veckans bana vecka 25
Breddsektionens satsning på Veckans bana fortsätter! Denna vecka i Stenhagenskogen, ett av Uppsalas bortglömda guldkorn
Läs mer...
8 juni (Av Mats Linde)
Klubbgårdens gräsmatta
Klubbgårdens gräsmatta behöver klippas. Vi sparar många 1000-lappar om vi klipper själva.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2019 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut