OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
7 mars (Av Tuve Möller)
Johanna Öberg totalsegrare i Portugal "O" Meet
Johanna Öberg mot totalseger i Portugal O Meeting 2019.
Johanna Öberg mot totalseger i Portugal O Meeting 2019. (Foto: Tuve Möller)

När stortävlingen Portugal “O” Meeting avgjordes i kustterrängen mellan Porto och Lissabon var Johanna Öberg snabbast av alla över fyra dagar. I den tallbeklädda sandysterrängen slog Johanna landslagslöpare från ett halvdussin länder och var först i mål på tisdagens jaktstart.
För arrangören hade tävlingarna varit en utmaning på flera sätt. Först hade ett par av de tilltänkta tävlingsområdena brunnit ner i de stora bränderna som härjade i Portugal för ett par år sedan, och efter det hade ett av de nya områdena drabbats av en storm vilket gjorde även det oanvändbart.
Trots det klarade arrangören av att leverera högkvalitativa tävlingar för de drygt 2600 deltagarna. Nytt rekord för Portugal ”O” Meeting som fortsätter växa och locka deltagare från hela världen, däribland Australien, Brasilien, USA och Kamerun. Förutom Portugal hade Finland flest deltagare följt av Norge, Spanien och Schweiz.
På lördagens inledande etapp var det Albin Ridefelt i herrklassen som var bästa Linnéare på en tredje plats, slagen av IFK Göteborgs Max Peter Bejmer och norske storstjärnan Olav Lundanes.


Albin Ridefelt på Portugal O Meeting 2019. (Foto: Tuve Möller)


I damklassen var det ingen lika framskjuten placering men väl 3 st topp 10, Johanna Öberg 5, Kristin Olovsson 6 och Johanna Trummer, 9. Samtliga slagna av finska VM-medaljören Venla Harju som vann.
Andra etappen var det flera av världslöparna som inte tryckte på fullt utan sparade sig inför dag tre som var en Världsrankingtävling (WRE). Det gjorde däremot inte Albin Ridefelt utan sopade rent hus på den andra etappen och vann. Johanna Öberg var 2 efter brittiskan Megan Carter Davis.
Den tredje etappen var det så dags för Världsrankingtävling. I herrklassen syntes då att schweiziska landslaget var på läger i närheten, då de la beslag på 5 av de 6 första platserna. Snabbast var Mathias Kyburz, 2.33 för Albin Ridefelt som slutade sjua.
Även i damklassen var schweizarna dominanta med 4 löpare topp 8, men snabbast av alla var åter igen Venla Harju från Finland, 2.20 snabbare än Johanna Öberg på 9 plats.
Efter 3 medeldistanser var det på tisdagen dags för en jaktstart över lång distans.
Johanna Öberg som låg tvåa totalt fick gå ut först då ledaren Venla Harju inte kom till start. Efter stabil orientering hela vägen kunde hon defilera i mål, 1.31 före Megan Carter Davis, brittiskan tävlande för den finska klubben Rajamäen Rykmentti. Trea kom Eveliina Hirvonen tävlandes för norska Halden SK. Johanna Trummer kom på en 8 plats och Kristin Olovsson kom 14.


Johanna Trummer på Portugal O Meeting 2019. (Foto: Tuve Möller)


I herrklassen låg även Albin Ridefelt tvåa inför tävlingen, men bröt den 17,7 km långa långdistanen. Vann gjorde Max Peter Bejmer från IFK Göteborg före Miika Kirmula från Kalevan Rasti.
Bästa Linnélöpare blev istället Jakob Andersson på en 9 plats.
Resultat för samtliga 21 Linnélöpare finns HÄR (alla utom Per-Erik Wåhlberg som finns via länk två) och länkar till alla dagars tävlingar och GPS-tracking med kartfiler finns HÄR.

Mer om träningslägret som många av klubbens elitlöpare varit på kan du läsa i Hedwig Haas artikel.

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5086

Artikeln har visats 245 gånger

19 maj (Av Lena Nilsson)
Veckans bana vecka 21
Breddsektionens satsning på Veckans bana fortsätter! Passa på och njut av Uppsalas terräng när den är som bäst!
Läs mer...
17 maj (Av Martin Fredholm)
Funktionärer PreO
Lördagen den 15 juni arrangerar Linné två tävlingar i PreO. För ett lyckat arrangemang behövs naturligtvis funktionärer.
Läs mer...
17 maj (Av Martin Fredholm)
Testa PreO
I samband med PreO-tävlingen som Linné arrangerar den 15/6 så är alla Linnémedlemmar välkomna att gratis testa PreO.
Läs mer...
15 maj (Av Lovisa Larsson)
Info Jukola/Venla uppdaterad 15/5
Här kommer information om Jukola-resan löpande komma upp. Anmälningsformuläret är uppdaterat med hemresealternativ!
Läs mer...
1 maj (Av Simon Eklöv)
O-Ringen kickoff 25 maj
Ta chansen att provspringa banorna i Lunsen och vara med på en inspirationsträff inför nästa års största händelse!
Läs mer...
15 april (Av Anders Boström)
Gropen Extreme
Hjälp till på Uppsalas största Obstacle Race i Sunnerstagropen 24-25 maj.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2019 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut