OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
6 maj (Av Tuve Möller)
Swedish League och 100 år sedan första tävlingen
Action i skogen.
Action i skogen. (Foto: Lars Gustafsson)

Där Johanna Öberg tog hem totalen i U23-cupen!
Under söndagen avslutades Swedish League med sedvanlig jaktstart utanför Södertälje söder om Stockholm. Flera Linnéare var med i toppen, Albin Ridefelt slutade fyra, och Johanna Öberg var med i klungan som slogs om åttondeplatsen.
I något som kan beskrivas som standardfinsk terräng skulle årets Swedish League avslutas. Branta 60-metershöga höjder, värvat med fina detaljerade berg-i-dagen områden och svårforcerade gran-grön-områden.
Johanna Öberg gick ut som 11, i en klunga som tampades om ett fåtal topp-10 platser. Gruppen innehöll bland andra tyskan Susen Lösch, ryskan Tatyana Riabkina, polskan Aleksandra Hornik, österikiskan Ursula Kadan och Lisa Risby från OK Kåre.


Stockholms finaste terräng?I slutet av loppet fick Johanna ge sig mot flera av löparna, men lyckades spurta ner Ursula Kadan och ta sig in på en 12 plats.
Det påverkade dock inte resultatet i U23-cupen, där de 5 individuella deltävlingarna i Swedish League räknades samman och resultatet för alla som är 23 år och yngre räknades samman. Där var Johanna starkast, och vann före tvåan Alexandra Hornik, Paimion Rasti, och trean Tilda Johansson tävlandes för OK Orion.
Johanna sa så här till SOFT efter det stod klart att hon tagit hem totalsegern under lördagen:
- Jag är ganska nöjd med min vår. Jag känner mig i bra form trots att jag var skadad under vintern, och jag har gjort tekniskt stabila lopp under Swedish League.
I herrklassen vann Tullinges Simon Imark och priset för de båda är att de får följa med på landslagsläger inför EM i Estland, ett mästerskap som går av stapeln i augusti 2020.
En annan som visade framfötterna i U23-cupen var Linnélöparen Johanna Trummer som slutade sexa. Hon skymtade även förbi i Sportnytt då SVT gjorde reportage om tävlingen.


Johanna Trummer på Sportnytt. (Foto: SVT)På lördagen var det även firande av att det nu är 100 år sedan den första förbundssanktionerade orienteringstävlingen. På samma plats som tävlingen på lördagen och 50-års firandet 1969, men med betydligt större karta, då skalan i år var 1:10 000 istället för en backsträcksarta i skala 1:100 000. Det fanns även ett urval av bilder från alla VM som genomförts, bland annat från 1968 då livresultaten fungerade på ett annat sätt en dagens digitala. Deltagarnas tid hölls det koll på med brickor som vändes manuellt, och vilken nummerlapp vilken löpare hade fick publiken hålla koll på själva.


Livresultaten från 1968 skiljer sig från dagens elektroniska system.Hur gick det i täten då?
Karolin Ohlsson, Järla, drog det längsta strået i en tajt uppgörelse mot Elin Månsson, IFK Göteborg, Lilian Forsgren, OK Tisaren, och Anna Bachman, IFK Lidingö, alla fyra inom 22 sekunder när poängen från sex lopp summerades.
I herrklassen gick Albin RIdefelt ut som femma, tio sekunder efter Johan Runesson tävlandes för finska Tampereen Pyrintö, och sprang loppet till stor del tillsammans med honom. Mot slutet sprang Albin dock om och ifrån, och slutade 4, medans Runesson fick se sig slagen av Max Peter Bejmer och placerad på 6 plats.
Vann gjorde OK Ravinens Gustav Bergman, och därmed den femte totalsegern i Swedish League på sju år för stockholmaren. Tvåa blev Stora Tunas Emil Svensk och tre Hagabys Martin Regborn.
Samtliga resultat, GPS-tracking och TV-sändningen i efterhand.

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5131

Artikeln har visats 383 gånger

22 februari (Av Helena Grennberg)
Projektanställningar hos UOF
Upplands orienteringsförbund söker två projektledare. Sök senast 15 mars!
Läs mer...
20 februari (Av Mats Troeng)
Sprintträningshelg med landslaget 28 februari-1
Landslaget bjuder in till tre dagar med sprintträningar i Uppsala.
Läs mer...
17 februari (Av Märit G Karlström)
Årsmöte 24 februari
Kom och var med på årsmöte! Vi behöver dig och din röst!
Läs mer...
17 februari (Av Rassmus Andersson)
10mila Prio-träningsdag Stockholm
Lördagen den 7:e mars kör vi två träningar från träningspaketet i våra förberedelser inför 10mila.
Läs mer...
14 februari (Av Åsa Hedin)
Måsenhelgen 28-29 mars
Häng med ungdomarna på vår-resa till Nyköping!
Läs mer...
2 februari (Av Lena Nilsson)
Månadens nattbana
Månadens nattbana för februari 2020
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2020 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut