OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
29 januari 2020 (Av Jakob Andersson)
Intervju med Erik Barr Zeilon
Nytt år nya löpare. I en serie vill vi välkomna våra nya elitlöpare till klubben. Här får du som medlem chans att lära känna dessa nya ansikten. Tveka inte att välkomna dem personligen på en träning i framtiden.

Tredje nyförvärvet är skånepågen Erik Barr Zeilon, tidigare Skåneslättens OL, som hållit fanan i konceptet veckans halvmara under vintern.


Vad fick dig att lämna de sydliga breddgraderna och flytta ända upp till Uppsala?
Om frågan syftar på Kenya är svaret enkelt. Jag var för dålig helt enkelt och blev ifrånsprungen av 10-åriga skolflickor dagarna i enda vilket fick mig helt enkelt att längta tillbaka till Hemlandet. Gäller det varför jag lämnade mitt gröttalande hemland i söder är svaret ännu enklare. Anledningen är skog. Och då inte vilken skog som helst utan bristen på skog, vilket gjorde det ganska givet att som 10 åring efter att ha sprungit på Skånes samtliga två bra kartor börja fundera på en flytt norrut. Det ska även tilläggas att jag är född i Umeå och gått OL-gymnasium i Sandviken i 4 år så flytten till Uppsala kan i stort sätt ses som en flytt i riktning mot Hemlandet.

Beskriv kort dina känslor 72 minuter in på veckans halvmara:
Först och främst är det skönt att äntligen vara i mål. Men helt oproblematiskt är det inte. Det är även trist att behöva ta avsked och behöva vänta i en hel vecka innan det är dags igen. Blandade känslor minst sagt. Men känslan av att springa hårt under lång tid kan man leva länge på, oavsett om kroppen ibland kan börja sega till sig på slutet så är nerjoggen hem alltid lika trevlig, speciellt när magen börjar kurra mer och mer ju närmre blodan man kommer och man efter en iskall dusch kan få av njuta en välförtjänt frukost efter dagens batalj. Myz

Vad gör du nu för tiden?
Pluggar Biomedicin, odlar hockeyfrilla, experimenterar med min egen kropp som testobjekt, målar akvareller, läser böcker och tränar en hel del.

Om du var ett karttecken, vilket skulle det vara?
Väg

Det ryktas om att du ska medverka i O-ringenspexet 2020. Har du något litet smakprov till våra läsare?
Utan att avslöja för mycket inför sommarens stora föreställning kan jag avslöja att jag kommer att spela en av huvudkaraktärerna, inte prata skånska och förhoppningsvis kommer ni inte behöva höra min sångröst, men jag lovar inget. Men har ni inte bestämt er för att se spexet än kan jag locka med att det kommer att bjudas på skratt och tårar, bajamajor, misslyckanden i stil med världscupen i Kina, Mr Moscow och sist men inte minst hemligheten bakom hur OL-stjärnor blir till. Detta vill du inte missa!

Vad gör du milen på i sommar?
Allt över 30 minuter är ett misslyckande.

Vad sysslar Erik Barr Zeilon med i ett parallellt universum?
I ett parallellt universum hade jag ägnat mitt liv och leverne åt kultur. Förmodligen blivit musiker, skådespelare eller författare, något som jag aldrig på riktigt gett chansen bortsett från att ha spelat tvärflöjt i 5 år som barn. Har alltid beundrat människor som står och trollbinder folk på scen eller i film och det hade varit mäktigt att testa på att göra det själv. Dock kanske dessa två parallella universum blir ett efter Oringens beryktade SPEX. Missa ej med andra ord. I värsta fall får vi svaret på varför detta sker i just ett parallellt universum.

Berätta lite om bilden nedan:
IMG42
Något som ser ut som en spurtstrid om guldet mellan storklubbarna Skåneslättens OL och Sävedalens AIK är i själva verket kampen om den så högt värderade 14:e lag till växling efter den första sträckan på SM i budkavle 2018. En spurt som jag vann hör och häpna.

Vilken är drömsträckan på 10-mila?
Långa (watch out Lukas)

Vad är det bästa med orientering?
Det perfekt loppet. Blandningen av Full speed och No mistakes. När allting flyter och världen bara rör sig av sig själv under ens fötter. Det och allt annat. Kaffe i markan, stolsryggsäck, att kunna lämna sina ägodelar i en folkmassa i timmar och aldrig bli av med något, pizza i bastun, frysta myrar, dunka väg, nattflytet, kort gaffel, M-tiger Superion, you name it.

Fem snabba
Dubbeltröskel eller veckans halvmara
Uppför eller nerför
SM eller PAN Våren
Carbs eller protein
10-mila eller Jukola

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5238

Artikeln har visats 3552 gånger

24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...
14 mars (Av Åsa Hedin)
Inbjudan SOL-lägret
Nu är anmälan till SOL-lägret och Team extreme v 25 och SOL-camp friluftsliv v 33 öppen.
Läs mer...
10 mars (Av Mattias Nilsson)
Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
Uppsala Möte 21 april
Läs mer...
3 mars (Av Stina Åberg)
Nybörjarkurser i orientering för ungdomar
Varje vår arrangerar vi nybörjarkurserna Skogslek och Skogsrally.
Läs mer...
2 mars (Av Helena Grennberg)
Dags för registerkontroll 2024
En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott...
Läs mer...
9 februari (Av Åsa Hedin)
UPPDATERAD: Tävlingshelg i Skåne under påsken
Uppdaterad med rese- och boende-PM Swedish league och stafettligan.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut