OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 februari 2020 (Av Helena Grennberg)
2019, ännu ett bra år
25 verksamhetsår, Idrottsgalepris och Oringenpepp
25 verksamhetsår, Idrottsgalepris och Oringenpepp (Foto: Helena Grennberg)

Vårt 25:e verksamhetsår har varit ännu ett bra år. Tack till alla som deltagit och bidragit på olika sätt!
Vi har genomfört våra arrangemang för orienteringslöpning och PreO med bra deltagarbetyg och gott ekonomiskt resultat. Vi har genomfört våra åtaganden i andra typer av arrangemang vilket också ger viktiga bidrag till klubbens ekonomi. Och återigen har Hittaut, som engagerar många som gillar ”skattjakten” men inte identifierar sig som orienterare blivit en succé. Våra enkelorienteringsevenemang på nya lek- och hängytan vid Gottsunda centrum blev även de välbesökta och uppskattade av alla de som deltog.

Även träningsverksamheten har hållit hög klass. Det är inte unikt för 2019, vi har länge sett det som nästan självklart att få strukturerade upplägg för alla nivåer och ambitioner, tydligt annonserat via hemsidans månadsprogram. Under året har vi haft erbjudande om både organiserade pass och ”veckans bana” att skriva ut själv under nästan alla årets veckor. Det är fantastiskt och hade inte varit möjligt utan stort engagemang. Det är glädjande att notera att så många individer i olika åldrar och med olika bakgrund delar på arbetet med klubbens träningsutbud, och att både damer och herrar får och tar förtroendet att bidra.

Träning ger resultat. Kanske inte direkt, men med ihärdighet kommer de, för yngre och äldre ungdomar, juniorer, seniorer och mer seniora seniorer. Vi hade över 200 ungdomar som gjorde minst en tävlingsstart, många av dessa var unga nybörjare. Vi har lag med i topp på 10mila, Jukola och 25-manna. Och alla våra 5 lag på 25-manna 2019 var godkända!
För de i alla åldrar som väljer att tävla har året gett fina placeringar på distrikts- nationell och internationell nivå. Det senare har, tycker jag, inte uppmärksammats tydligt nog av lokala medier; vi har löpare som representerar omkring 10 länder, där några samlat på topp-tio placeringar i hård internationell konkurrens inte bara under 2019. Rapporteringen i lokalpress har stannat vid de med svenskt pass, trots att informationen varit tillgänglig bland annat via vår hemsida.

Klubbgården (KG) har utnyttjats väl som samlingspunkt för träning och för samvaro och ett stort antal planeringsmöten. Den renovering av stora omklädningsrummen som till största delen genomfördes hösten 2018 avslutades med formell invigning i samband med årsmötet. Under året har vi, förutom löpande underhåll med bl.a. ny modell för arbetet med gräsklippning, påbörjat uppgradering av nätverk samt en större översyn av förråden i och vid KG, med målet att dessa begränsade utrymmen ska utnyttjas mer effektivt. Jag hoppas det leder till att vi inte glider tillbaka till situationen före renoveringen med omklädningsrum och andra utrymmen belamrade med blandat diverse…

Under året har några av klubbens medlemmar även arbetat intensivt med förberedelser inför Oringen2020 – Dela glädjen. Bantester, planering av arenor, transporter, camping… och marknadsföring som har tagits till en ny nivå med nytt youtube-inslag varje vecka. Har du inte redan upptäckt de redan mer än 20 avsnitten med kartstnack, ol-skola inklusive terrängbesök med Simon Eklöv och gäster har du flera timmars ol-film att se ikapp!
Ett så stort arrangemang som Oringen kräver naturligtvis rejält många funktionärer även på ”lättare” poster, och en avsevärt längre framförhållning än vad vi normalt har för tävlingar och träningar. Målet för 1/3 2020 ligger på ungefär 1000 individer, från de nu nio funktonärsföreningarna, där vi är den till antalet medlemsrikaste. Våra rekryterare (Lena Nilsson och Åsa Hedin) har att säkra minst 400 ”Linnémärkta” funktionärer, motsvarande ca 40% av vårt medlemsantal. När detta skrivs är vi med ungefär 250 anmälda funktionärer långt från vårt åtagande, medan övriga arrangörsföreningar är nära eller över sina mål. Så du som (ändå) tänkt dig att hjälpa till lite eller mycket före eller under tävlingsveckan men tänker att det där med anmälan redan nu kan väl inte spela någon roll, gå in och anmäl dig NU så de som lägger scheman (pågår nu!) plockar in dig och inte någon annan. Det kommer att bli härligt att få välkomna gäster till detta jätteevenemang och roligt att vara en del av maskineriet bakom.

Under 2020 ska vi, förutom Oringen, genomföra Uppsala mötes långdistans (söndag 26 april), en etapp i U-ringen (en tisdagkväll i maj) och under hösten en närtävling och Raid Uppsala. Till det kommer Hittaut, ett antal aktiviteter i samverkan med sponsorer/partners, nybörjarkurser för barn och vuxna, ett minst lika högklassigt träningsutbud som under 2019, två terminer med tisdagskvällar där KG är öppet för alla, satsningar på de stora stafetterna och mycket mer.

På Uppsalas idrottsgala i februari 2020 vann vi utmärkelsen ”Årets jämställda förening 2019” med motiveringen ”Sveriges största orienteringsklubb som välkomnar alla oavsett kön, ålder eller om man tillhör elit, bredd eller ungdom. Föreningen genomsyras av jämställdhet”. Ett erkännande av att vår tydlig inkluderande värdegrund ger resultat i vår verksamhet. Det är bara att fortsätta på det vägvalet. Tillsammans kommer vi att kunna genomföra ett fantastiskt 2020, och vi kommer att ha roligt medan vi gör det.

Slutligen, i samband med klubbens födelsedagskalas den 26 januari genomfördes både ett historiskt quiz (vilken händelse vilket av klubbens 25 år) och ett där vi tittar i kristallkulan för vad året kommer att ge. Ni som inte var med och lämnade in era förutsägelser då får gärna göra det för fråga 4, 5, 7 och 10 vid årsmötet 24/2 2020. Den/de som efter säsongen kommit närmast får pris vid höstmötet.

Helena Grennberg, ordförande@oklinne.nu


Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5249

Artikeln har visats 630 gånger

20 januari (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Påminnelse
Läs mer...
17 januari (Av Evonne Strand)
Uppdatering - Webshopen öppen 18/1-1/2 2021
Nu är webshopen öppen för beställning av klubbkläder.
Läs mer...
17 januari (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2021
Breddsektionen i OK Linné laddar nu om och kör vidare med nattbanor och det blir ett antal banor fram till våren.
Läs mer...
7 januari (Av Kristin Olovsson)
Äntligen gemensamma träningar igen!
I och med FHMs ändrade råd kring utomhusträning innan jul öppnar vi nu upp för gemensamma träningar igen.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2021 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut