OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
23 februari 2020 (Av Hedwig Haas)
LOVE - Linné Oversea Valentine Expedition
Utflyktsdag till Peugerinos med något kyligare väder på högre höjd.
Utflyktsdag till Peugerinos med något kyligare väder på högre höjd. (Foto: Kristin Olovsson)

Härdade av taggbuskar, stärkta av solen och mustigt trötta i såväl kropp som knopp efter 10 dagars läger i Burgohondo en bit bilkörning från Madrid. Ett härjande "Corona-virus" , pingisspelande utan ände och topptur kryddade tillvaron i byn där endast pensionärer eller orienterare skymtades på gatorna.
Under en vinter där snö och bitande kyla lyste med sin frånvaro kanske barmarksläger i Spanien kändes avlägset och lite obefogat men väl på plats kändes beslutet att packa väskan helt motiverat. Lägrets första dag gick åt till att bekanta sig med terrängen och bli taggad inför helgens tävlingar: sprint, medel och avslutande långdistans. Några hade tidig start som till viss del kantades av dimma, rimfrost och kanske någon kontroll med oklar placering. Resultatmässigt bjöd den spanska terränglådan på toppar och dalar. Sixten var förträffligt nöjd med sin långdistans, Johannes tog ett behövligt vätskestopp under sprinten och blev fotograferad av Klara i så stor utsträckning att sprinten aldrig slutfördes. Oskar SS kom i mål på medeldistansen med vader täckta med blod i större utsträckning än bar hud och Kristin var överraskande glad över hur kul långdistans är.



Kläder på luftning med bergsvy. (Foto: Hedwig Haas)



Olle N drabbades ganska tidigt av sjukdom, som snabbt urartade till ett misstänkt "Corona-virus" vilket fick rumskamraterna att fly till andra bäddar. Som tur var huset vi bodde i rymligt gällande antal rum och hade ett stort kök med gemensamma ytor. Utrustningen satte prov på matlagningsgrupperna där exempelvis endast en kastrull fanns att tillgå. Varje dag bjöds det på gemensam lunch och middag som kompletterades med rikliga mellanmål mellan träningspassen. De kvällströtta fick snabbt lära sig att använda öronproppar eller försöka vaggas in i pingisbollens rytm som aldrig ebbade ur. Pingisbordet användes mer frekvent än kartor av några deltagare och frustrationen var stor när bollarna skruvades och inte kunde mötas på returen. Jakob framhävde pingisbordet som en stor guldstjärna till lägerlivet och som stämningshöjare fanns både pingistunering och microsprint. Microsprinten vanns av Olle G som visade prov på snabbtänkthet och kvicka fötter på en välgjord karta av Emil Å med både kluriga, opasserbara hinder och kartbyte på mitten.



Microsprint på boendet, med kartbyte på badrummet. (Foto: Emil Åberg)



Halvvägs in i lägret var det dags för utflyktsdag till stenformationerna i Peugerinos. Efter fartpass utforskades en vinterstängd by som plötsligt öppnade dörrarna för kaffetörstande och spelsugna orienterare som fick kliva in i något som påminde om mormors vardagsrum, där tanterna 5 minuter tidigare tagit en tupplur i Siestan. Många träningspass utgick från boendet och bjöd på oväntat stor variation i terräng- och kartutbud. Klassiska banor varvades med O-intervaller, momentbanor och träningsrace, där Oskar S visade var skåpet skulle stå genom att ta hem fighten på herrsidan där Lukas blev 4e i mål bara ett fåtal sekunder efter och Kristin på en 5e plats i damklassen.



Redo för högintensivt pass med intervallstart. (Foto: Hedwig Haas)



I princip varje dag bjöd på strålande sol och behagliga temperaturer vilket inbjöd till många glasspauser. En kort bilfärd bort bjöds vi på träningspasset Superhell, även kallat Navalmorals inferno med klippblock och mäktiga stenbumlingar som reducerade farten och blev mer av en hinderbana. Ett väluppskattat inslag i jämförelse med de andra ganska snabblöpta träningarna med mycket sten, en del taggbuskar och öppna landskap. Mot slutet av lägret var en topptur inplanerad på de intilliggande bergen. Olle som fortfarande var låg efter sin "Corona-infektion" pendlade mellan att ”hålla på att dö” och att vara ”fullt frisk” men fick nog bekänna färg när höjdmeterna fortsatte att peka uppåt.



Topptursgänget njuter av solskenet. (Foto: Sixten Hillerhag)



Många visade prov på nattentusiasm och genomförde flitigt jobb i samklang med skogens zoo i form av kossor, hästar och skällande hundar. Undertecknad hade en förträfflig uppradning av skador och fick två gånger bäras till bil efter stukade fötter. En fin omtanke till alla klubbkamrater som avbröt sitt nattpass för att hjälpa till! Tur nog lyckades alla komma både till och hem från Spanien trots utgångna pass, en bunt tidsoptimister, magbesvär och välanvända hyrbilar på de dammiga och skumpiga grusvägarna. Uthyrningskillen gav Oskar S ett ord vid återlämningen "Dirty". Ett bevis på att bilen uppfyllde sitt syfte under denna resa!

Stort tack till researrangörerna Johannes, Kristin och Jakob och alla som förgyllde dagarna i Spanien.


Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5251

Artikeln har visats 2241 gånger

19 april (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Elförbrukning
Läs mer...
15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...

Mer aktuell information

10 mar –Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut