OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
21 mars (Av Helena Grennberg)
Strategi för mars - maj
Klubben ska även i vår erbjuda träning och gemenskap, men vi behöver tänka till lite extra.
Detta skrivs lördagen den 21 mars, utifrån de regler och riktlinjer vi har att förhålla oss till idag, t.ex de från SOFT.
Prognosen är att många kommer att smittas, men att de flesta inte blir allvarligt sjuka. När antalet som blivit immuna ökar bör smittspridningstakten gå ned. Vi ska alla försöka undvika att smittas själva men särskilt undvika att smitta andra, för att skydda de sköraste.

 

Det första är det självklara, som alltid gäller:

Du ska inte delta i träning om du är sjuk. Man ska inte heller komma till träning för att träffa kompisarna, eller delta som ledare eller i möten om man är sjuk, oavsett i vad om det är något som smittar.
Är någon i familjen förkyld eller har influensa (osv) ska givetvis inte den personen skjutsa till träningen och givetvis inte närvara medan träningen pågår. Tänk till och känn efter själv innan du beger dig till träning om någon i din närhet är sjuk. Det är även i dagsläget inte rekommenderat att delta om man tillhör en riskgrupp, dit enligt senaste rekommendationerna supergänget som fyllt 70 eller mer hör.

 

Information i månadsprogrammet

Aktiviteter som vi planerar att genomföra kommer som vanligt att annonseras i månadsprogrammet. Ni som ansvarar för aktivitet, lägg till information även om ev begränsningar vid samlingsplatsen, detta särskilt viktigt när deltagarantalet förväntas bli från ca 30 och uppåt.
Lägg gärna upp föranmälan (gäller inte er som ansvarar för ungdomarnas tisdagsträningar), inte bara för att slippa skriva ut en massa kartor i onödan alternativt står med för få, utan även för att ha beredskap att undvika för täta grupper / parkeringskaos vid samlingsplatsen. Ni som ansvarar för ungdomsträningar, planera samlingsplatsen (tänk "arenakarta") så att alla grupper ryms med tillräckligt avstånd från varandra. Om information ("arenakarta") hinner ut i förväg ger det bonuspoäng.

Om en aktivitet måste ställas in, lägg in "Inställt" i rubriken i månadsprogrammet så att man enkelt kan se det utan vidare klick eller inloggningar.
Ni som planerar att delta i klubbaktivitet, läs all information i månadsprogrammet, kolla läget innan du ger dig iväg och lita inte på att du alltid får uppdateringar via mejl/FB/annat.
 

Använda klubbgården

Det är OK att använda omklädningsrummen, men när det är större träningar, särskilt tisdagar, kom helst nykissad och ombytt (glöm inte överdrag) och planera för att duscha hemma.
Vi kör inte igång bastu, vi ställer tills vidare in tisdagsfika, och vi ber att alla som använder omklädningsrummen alltid tar med sig alla tillhörigheter och sitt skräp därifrån. Dra gärna av golven och töm papperskorgarna på toaletterna så avlastas de medlemmar som putsar, röjer och fixar när vi andra inte ser.
 

Vårprogram för ungdomar, bredd och elit

Vi kan vara rejält många på en tisdagsteknikträning för fortsättarungdomar och bredd, men vi bedömer att vårt upplägg där vi träffas utomhus i mindre grupper om 10-20 barn/ungdomar och sedan tränar individuellt i skogen ändå innebär en mycket liten risk för smittspridning, förutsatt att alla följer "grundregeln" om att bara komma om man är frisk.
Dock kommer vi att vara mer noga med att inte samlas många i tät klunga. Det är viktigt att såväl ledare och deltagare är uppmärksamma på var de ska vara på träningsarenan.

Vårupptakt för fortsättare är på tisdag (24 mars), med första teknikträningstisdag för fortsättare och bredd veckan efter.

Nybörjarkurserna för barn och ungdomar startar 14 april. Även nybörjarkurserna är planerade för små grupper och utomhus.
Av de två vuxenkurser som planerats kommer vi inte att ge "kvällskursen". Beslut om "intensivkursen" väntas snart.
Sommarens SOL (sommarorienteringsläger) hoppas vi kunna genomföra enligt plan. Upplägget ur smittspridningsminimeringsperspektiv är som för våra ungdomsträningar och nybörjarkurser med små grupper och utomhusaktivitet.

Även Eseks verksamhet anpassas efter omvärldsfaktorerna. Från vad jag kan se i månadsprogrammet är det både kreativt och blir spännande tillskott till klubbens utbud.
 

Hittaut och Veckans bana!

Planeringen av årets hittaut-säsong i Uppsala är inne på slutspurten.
Kartan släpps 30 april alltså på Valborgsmässoafton. Eftersom traditionella "Valborg i Uppsala" är inställt kommer det bli lätt att ta sig runt och ta checkpoints även i centrum. Kanske det blir rekord i antalet registreringar för en dag 1?

Breddsektionen planerar att köra "veckans bana" även i år, med början vecka 19. Genialiskt: Skriv ut din egen karta, spela in din rutt, ladda till Livelox och jämför med andra som genomfört samma bana. Nästan som en tävling, fast med veckans bana har du möjlighet att köra samma bana flera gånger.
Vi hoppas även på många Naturpasset-områden för ytterligare egen träning.
 

O-ringen?

Förhoppningen är att det läge vi har idag förbättrats framåt juni (så att dagens restriktioner kan lättas) och att festen i vecka 30 kan genomföras enligt plan. Det betyder att om du ännu inte anmält dig som funktionär bör du göra det snarast!
Blir vi tillräckligt många funktionärer kommer det, för de som är med och hjälper till, vara tillåtet att springa själv vid tid som fungerar med schemat. Inte tävlingsklass förstås eftersom vi tränar i avlysta områden, men etappstart eller challenge-klass är OK. Även för ungdomar är det etappstart eller challenge-klass som gäller. Ungdomsledarna hjälper till med rekommendation av vad som är lämplig svårighet och banlängd, och kan även tipsa om "kompistaggning".

 

Avslutningsvis upprepar jag del av det jag skrev för en vecka sedan

arbetet mot O-ringen2020 i juli går vidare -- förhoppningsvis har Sverige och resten av världen då kommit ut på andra sidan så att arrangemanget kan genomföras.
För att komma dit behöver vi hjälpas åt.
Följa Folkhälsomyndighetens råd, stanna hemma om du känner dig sjuk, tvätta händerna, skippa resor som inte är nödvändiga, låta bli att besöka personer som tillhör riskgrupper...
Även om det är tråkigt och ibland kanske känns onödigt för just dig – ta ansvar för helheten så kan vi ses många tillsammans på en tävlingsarena kanske redan i sommar.

Helena Grennberg
ordforande@oklinne.nu

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5265

Artikeln har visats 949 gånger

19 september (Av Stina Åberg)
Terrängserien
Nu drar den populära Terrängserien igång igen! Utmana dig själv och andra vid klubbgården. Här finns inbjudan.
Läs mer...
16 september (Av Lovisa Lingfors)
SM seniorer och juniorer 2020 - rev 16/9
Info om SM-medel och lång. Uppdaterad med boende, resa mm.
Läs mer...
14 september (Av Albin Bergkvist)
Höstsamling ESEK
Dags att boka in helgen 23-25 oktober för höstsamling i Uppsala.
Läs mer...
13 september (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2020
Breddsektionen hälsar välkommen till Veckans bana!
Läs mer...
9 september (Av Märit G Karlström)
Har du lämnat registerutdrag?
Hög tid att lämna registerutdrag om du inte redan gjort det.
Läs mer...
7 september (Av Evonne Strand)
Utlämning av klubbkläder (maj-beställning)
Beställda klubbkläder finns att hämta hemma hos Riina Aarnio, Vänortsgatan 105. Ring innan 0709957879!
Läs mer...
2 september (Av Kristin Olovsson)
Hösten är här!
De kyliga mornarna är här men i och med det även höstens träningar, här följer träningsgruppens planering för hösten.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2020 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut