OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
27 mars (Av Helena Grennberg)
Max 50 vid allmän sammankomst
Från och med söndag 29/3 och tillsvidare är maximala antalet närvarande vid allmän sammankomst sänkt, från 500 till 50.
SOFT införde 11 mars begränsande riktlinjer för tävlingar, dessa skärps nu ytterligare. På eftermiddagen fredagen den 27/3 meddelades att "SOFT inväntar nu de detaljerade riktlinjer och allmänna råd som Folkhälsomyndigheten har aviserat, men det är svårt att se någon tävlingsverksamhet att tala om den kommande tiden. Många föreningar kommer även att behöva se över sina träningar." Sidan uppdaterades tisdagen den 31/3. Läs!
 

Klubbträningar är visserligen inte allmän sammankomst men samlar hos oss många deltagare.

Vi har redan en översiktlig strategi för att begränsa risken för smittspridning vid våra aktiviteter som bla. innebär
* Att inte komma till träning eller annan aktivitet om man är sjuk
* Samling i olika zoner, uteslutande utomhus, för ungdomsgrupper och bredd
* Utökad rekommendation att ta in föranmälan
* Inget tisdagsfika tills vidare, och "stora salen" samt toaletter i anslutning till denna är inte öppen.
* Kom ombytt och nykissad, undvik omklädningsrummen när det är många som tränar från KG.
* Månadsprogrammet ska innehålla information om alla våra aktiviteter (så att vi inte "krockar" av misstag), och varje post ska ha info om ev restriktioner, samlingszoner ed, (syns i inforutan som kommer upp om man klickar på den blå rutan med ett i). Ändrad tid eller inställd aktivitet ska synas direkt (dvs läggas in i rubriken). Viktigt att alla som deltar (eller ansvarar för barn som deltar) går in på hemsidan och läser!
 

Utöver detta har vi beslutat

att stänga anmälan till nybörjarkurserna för barn lite i i förtid, detta så att de maximalt tre grupperna för skogslek som vi har ledare för inte blir för stora. Varje deltagande barn får ha med sig en vuxen, men syskon som inte ingår i en grupp får inte följa med i år. Och grupperna kommer att ha olika samlingszoner.
Intensivkursen för vuxna kommer troligen att flyttas till juni, och antalet platser kan komma att minskas. De som redan anmält sig kommer isåfall att ha förtur.

Vi hoppas att SOL ska kunna genomföras som planerat.

Hur det blir med U-ringen, de tre närtävlingarna för barn och ungdomar som normalt genomförs tisdagskvällar i maj, diskuteras med övriga inblandade klubbar (IF Thor och L-100 IF). Det är inte troligt att Covid-19 - situationen i Sverige förbättrats så mycket om ca en månad att tävlingar med normalt omkring 300 deltagare och många medföljande kommer att kunna genomföras på samma sätt som vanligt redan i maj.

I allt detta är det lätt att bli nedstämd, mycket i vardagen blir ju inte som planerat, och orolig då ovissheten kring om/när man själv eller ens anhöriga insjuknar och hur det sen utvecklar sig får god näring av den ständiga medierapporteringen.
Men vi får inte glömma att när det gäller vår idrott har vi en fördel, så länge vi får röra oss utomhus kan vi utöva den! OK Linné är dessutom en stor och aktiv klubb, med ett (visserligen svåröverskådligt) lager av redan genomförda träningar. Några rejält utmanande ligger dock tillgängliga t.ex. de snyggt uppmärkta "Skillz" från hösten 2018 i hallen utanför omklädningsrummen och alla "veckans bana" från 2019 som fortfarande kan laddas ned för egen utskrift.
Med GPS-klockan och livelox eller quickroute kan du få "facit" på om du hittat rätt även när inget finns uthängt. Fantastisk teknikträning, eller gles och ickeorganiserad tävling för den som väljer det perspektivet
Och om bara en månad har vi Hittaut och nya "veckans bana", ytterligare individuella möjligheter utöver det organiserade träningsutbud vi hoppas kunna genomföra.

Slutligen vill jag påminna om att betala medlemsavgiften (hur mycket? se "klubben -- bra att veta") och om att alla som valts till funktion i klubben ska lämna registerutdrag snarast! Att fundera på om det är dags att fylla på immuniteten mot TBE är också en god idé

Sköt om er så ses vi i skogen snart eller på en tävlingsarena förhoppningsvis redan i sommar

Helena Grennberg
ordforande@oklinne.nu

Folkhälsomyndigheten "ytterligare begränsning av allmänna sammankomster"

Folkhälsomyndigheten "träna gärna men gör det säkert"

SOFT sida med info om större tävlingar
SOFT sida "träna säkert"

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5269

Artikeln har visats 698 gånger

20 januari (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Påminnelse
Läs mer...
17 januari (Av Evonne Strand)
Uppdatering - Webshopen öppen 18/1-1/2 2021
Nu är webshopen öppen för beställning av klubbkläder.
Läs mer...
17 januari (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2021
Breddsektionen i OK Linné laddar nu om och kör vidare med nattbanor och det blir ett antal banor fram till våren.
Läs mer...
7 januari (Av Kristin Olovsson)
Äntligen gemensamma träningar igen!
I och med FHMs ändrade råd kring utomhusträning innan jul öppnar vi nu upp för gemensamma träningar igen.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2021 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut