OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
6 juni (Av Helena Grennberg)
Sommarstrategi: fortsatt försiktighet
Efter en vårsäsong med högklassigt träningsprogram, god distanseringsdisciplin och inga tävlingar ser vi fram emot en sommar med vissa lättnader
De senaste månaderna har varit annorlunda.
Träningsutbudet har varit oerhört rikt, av mycket hög kvalitet och mycket välbesökt. Kanske har antalsrestriktionerna fått fler att tidigare än vanligt bestämma sig för att delta? Motivationen har hållits uppe genom specialare t.ex. coronasprinten och byte av ungdomsträningar med andra klubbar. Nybörjare, fortsättare och vuxna bjöds även på en tävlingslik träning, komplett med Eventoranmälan, SI, fixa starttider (per grupp och utspritt mellan kl 17 och ca 20) och härligt väder sista vårträningstisdagen.
Klubben är fantastisk, även en vår som denna!

Medierapporteringen om den fortfarande pågående Covid-19 - pandemin har varit och är fortfarande intensiv men innehållet har börjat ändra karaktär.
Reserestriktionerna släpper stegvis, från "bara nödvändiga resor" till "2 timmar i bil" för några veckor sedan och nu fritt inom landet om man är frisk från 14 juni.
Även om det i dagsläget verkar gå åt rätt håll kvarstår förbudet mot fler än 50 vid allmän sammankomst, liksom rekommendationen om att hålla avstånd samt att alla över 70 bör hålla rejäl distans/inte delta. Även tävlingsrestriktionerna ändras, t.ex. tillåts elitfotbollen börja spela tävlingsmatcher från 14 juni. Fysisk distansering är dock fortfarande essentiellt, och begränsningen till max 50 vid allmän sammankomst gäller så det blir matcher utan publik.

För orienteringssporten innebär lättnaden enligt orienteringsförbundets att vi kan börja tänka tävling igen "...Då orientering är en utomhusidrott med ringa närkontakt finns goda möjligheter att skapa träningar och tävlingar där smittrisken är mycket låg. Generellt gäller dock att tävlingarna hålls nere vad gäller deltagarantal samt att såväl arrangörer som deltagare noga följer de allmänna råden..."
 

Vad betyder det för OK Linnés sommar och planering inför hösten??

Seniorerna/ESEK har redan gjort sin planering, med hänsyn till de regler och riktlinjer som gällt under våren. Anmälan finns för alla aktiviteter, nu inte främst för att se till att man inte blir för många utan för att inspirera till att delta i de gemensamma träningspassen.

Breddsektionen är igång med veckans bana. Hittaut har redan slagit rekord, det kan bli så även för Naturpasset.
När detta skrivs är den uppskjutna vuxenintensivkursen igång med ett starkt gäng instruktörer, och slutplaneringen är i full gång mot sommarens första SOL-vecka där ca 50 barn (uppdelat på två läger och inom varje läger små grupper) får uppleva orientering under ledning av våra äldre ungdomar/yngre juniorer.

Även planeringen mot U-ringen är igång, och vi hoppas att tävlingen ska kunna genomföras med alla deltagande klubbars löpare, ca 300, på plats samtidigt. Men för detta behöver restriktionerna lätta ytterligare.

Kartsektionen har genomfört två utbildningsdagar där omkring 10 deltagare fått ett extrakt av grunder na i kartritning. Några ska i sommar öva skarpt, med målet att vi framåt hösten har ett antal klubbkartor för träningsbruk på delvis nya ställen. Det ser vi fram emot!
 

Tiomila, 25-manna och andra stora arrangemang

väntar fortfarande på beslut om de kan komma att genomföras. Vi kan bara hoppas att corona-covid -- läget förbättras ytterligare. Vi behöver alltså fortfarande ta ansvar. Följa Folkhälsomyndighetens råd, stanna hemma om du känner dig sjuk, tvätta händerna, låta bli att besöka personer som tillhör riskgrupper...
Även om det är tråkigt och kanske känns onödigt för just dig – ta ansvar för helheten så ökar chansen att vi snart kan börja ses många tillsammans igen

Helena Grennberg
ordforande@oklinne.nu

Svenska orienteringsförbundets startsida
Folkhälsomyndigheten, startsida om Covid-19

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5289

Artikeln har visats 344 gånger

26 september (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Svenska Spel
Läs mer...
25 september (Av Lovisa Lingfors)
SM sprint seniorer och juniorer 2020 - rev 25/9
Info SM-sprint och sprintstafett i Örebro 10-11 oktober. Sista dag för anmälan av boende med klubben: 27/9
Läs mer...
20 september (Av Lena Nilsson)
Veckans bana 2020
Breddsektionen hälsar välkommen till Veckans bana!
Läs mer...
19 september (Av Stina Åberg)
Terrängserien
Nu drar den populära Terrängserien igång igen! Utmana dig själv och andra vid klubbgården. Här finns inbjudan.
Läs mer...
14 september (Av Albin Bergkvist)
Höstsamling ESEK
Dags att boka in helgen 23-25 oktober för höstsamling i Uppsala.
Läs mer...
9 september (Av Märit G Karlström)
Har du lämnat registerutdrag?
Hög tid att lämna registerutdrag om du inte redan gjort det.
Läs mer...
7 september (Av Evonne Strand)
Utlämning av klubbkläder (maj-beställning)
Beställda klubbkläder finns att hämta hemma hos Riina Aarnio, Vänortsgatan 105. Ring innan 0709957879!
Läs mer...

Mer aktuell information

sep –Hösten är här!

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2020 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut