OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
1 januari (Av Helena Grennberg)
Nytt år, nya möjligheter
Det blev 25 st medaljer till Linnélöpare vid DM medel och sprint 2020
Det blev 25 st medaljer till Linnélöpare vid DM medel och sprint 2020 (Foto: Helena Grennberg)

2020 skulle bli ett annorlunda år. Det blev det. Inte på det sätt vi trodde; istället för en O-Ringenfest tillsammans med övriga arrangörsföreningar har vi skjutit upp, ställt om och tränat mer än någonsin
Vi gick ut starkt. Klubbens 25-årsdag firades i slutet av januari, vi vann "Årets jämställda förening" på Uppsalas Idrottsgala, vinterträningsverksamheten mot de stora stafetterna och andra värdetävlingar rullade på, vi genomförde årsmöte där vi stängde ett fint 2019 och arbetet mot Uppsala möte och O-Ringen växlades upp.
 

Sen kom Covid-19

Ingen har kunnat missa att vi sedan 10 månader lever i och med en pandemi. Allas vardag har påverkats. Givetvis även idrottsvärlden, där restriktioner kring antal deltagare, funktionärer och publik vid tävling kanske är det som fått störst mediebevakning, främst ur arenaidrotternas perspektiv. Fotbollens högsta serier kom igång, medan Uppsala Möte och O-Ringen sköts till 2021 och Ekebyloppet ställdes in.
 

vi ställde om och tränade inför tävlingsstart - som dröjde

Den övriga verksamheten i OK Linné har rullat på med hög kvalitet, om än lite mer uppstyrt än ett normalår med avseende på antal och avstånd mellan grupper.
Det är glädjande att så många även 2020 valde att träna med oss och bidra till ett utbud som troligen var fylligare än någonsin förut. Nybörjarkurser, klubbträningar, veckans bana, kartritarkurs, individuella initiativ på träningsbanken, och så megasuccén Hittaut.

Hösten innehöll några tävlingar, arrangerade på annat sätt än vanligt. Däribland DM samt två TV-sända SM-helger med fina framgångar. Medaljerna har levererats till klubben, distributionen pågår.


Årets SM-tecken Johanna Öberg (4:a SM lång) Albin Ridefelt (4:a SM Medel, 2:a SM lång), Emil Boström (8:a H18, SM Sprint), Oskar Sjöberg (10:a SM Sprint), Johanna Roos (10:a USM Sprint) (Foto: Helena Grennberg)
Med lägre användning av klubbgården passade vi på att genomföra välbehövligt invändigt golvunderhåll (tack till de som flyttade ut och tillbaka möblerna så att golvproffsen kom åt överallt). Även yttertaket har fått en proffsöversyn med tvätt och byte av trasiga takpannor.

Styrelsen började redan i våras med digitala möten, för början som komplement för de som inte kunde komma fysiskt men från december helt digitalt. Höstmötet genomfördes även det som hybrid, med ca 20 personer på plats och omkring tio samtidiga på länk. Den tekniska utrustningen på KG-sidan var inte perfekt men vi kunde genomföra alla beslutspunkter. Det är troligt att även årsmötet kommer att genomföras helt eller delvis digitalt.

På höstmötet påbörjades utdelning av priser och utmärkelser. Ulf Renborgs Minne tilldelades Emil Åberg (ungdom), Emma Isacsson (junior) och Hedwig Haas (senior). Jubileumsquizets vinnare blev Malva Möller och Barbro Gullberg med Elsa Hedin och Henrik Bergman på andra plats. Förutom dessa har vi i år sökt och fått ett antal SOFT-utmärkelser till ett urval av alla väl förtjänta medlemmar. Tack "sekreta utskottet" för utmärkt förarbete! Applåderna kom vid höstmötet, medan alla överlämningar inte genomförts ännu.Diplom och plaketter till några av alla fantastiska medlemmar: Per-Olov Andersson, Britt-Marie Bengtsson, Per-Urban Bengtsson, Anders Boström, Simon Eklöv, Per Grywenz, Åsa Hedin, Håkan Hellström, Mats Linde, David Lingfors, Karna Thorsson, Jan Troeng, Mats Troeng, Mats Åberg, Stina Åberg, utdelning påbörjades vid höstmötet (Foto: Helena Grennberg)När restriktionerna skärptes ytterligare i oktober justerade vi ännu några snäpp. Rockjympan flyttade till nätet, "veckans egentid" ersatte pass i grupp, Vinterträningspremiären första tisdagen i december ställdes om till en Premiärvecka att genomföra glest. Linnégalan kunde inte genomföras men de priser som normalt brukar delas ut tillkännagavs i FB-film med livesänd överlämning av priskasse (med hjälp av ett par skidor!) till årets Linnéjerringpristagare David Lingfors. Övriga "Galapristagare": Mats Linde, Ulrik Imberg, Angelica Rask samt Hanna Frisk, Ingrid Suarez Larsson och Emma Lundberg. Och vi fick en julkalender med olika utmaningar.
 

Håll i, håll ut, håll igång

2021 blir även det ett annorlunda år. Lite mer normalt än 2020 (eller 2018, minns ni snövåren och torrsommaren?). Förhoppningsvis kommer Linnégala och Vinterträningspremiär att kunna genomföras som vanligt om 11 månader, men kanske är en återgång till mer normala förhållanden möjlig långt innan dess. Kanske kan t.ex. 10mila och Uppsala möte genomföras, liksom O-ringen. Projektet rullar igen, anmäl att du kan vara med och hjälpa till!
Till normal verksamhet hör att vi även inför 2021 behöver påfyllning av ledare, så att vi kan ta emot de nybörjare i olika åldrar som söker till oss. Och även övriga arrangemang behöver funktionärer för att kunna genomföras, det finns alla typer av uppgifter. Du behövs!

Vi måste fortsätta att tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma vid minsta känning. Vaccinering, när detta erbjuds, är frivilligt men starkt rekommenderat. Fundera även på om det är dags att fylla på TBE-skyddet, vår idrott bedrivs i skogen.

Avslutningsvis instämmer jag med den försiktigt positiva nyårshälsningen från
Svenska orienteringsförbundets ordförande "2021 känns som ett möjligheternas år"

Tack alla för ett (trots allt) bra 2020, tillsammans gör vi 2021 till ännu ett bra år för OK Linné
Helena
ordforande@oklinne.nu

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=5368

Artikeln har visats 269 gånger

20 januari (Av Ola Hedberg)
Sponsorhuset
Påminnelse
Läs mer...
17 januari (Av Evonne Strand)
Uppdatering - Webshopen öppen 18/1-1/2 2021
Nu är webshopen öppen för beställning av klubbkläder.
Läs mer...
17 januari (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2021
Breddsektionen i OK Linné laddar nu om och kör vidare med nattbanor och det blir ett antal banor fram till våren.
Läs mer...
7 januari (Av Kristin Olovsson)
Äntligen gemensamma träningar igen!
I och med FHMs ändrade råd kring utomhusträning innan jul öppnar vi nu upp för gemensamma träningar igen.
Läs mer...

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2021 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut