OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
24 februari 2021 (Av Helena Grennberg)
Nu tror vi att det snart är över
Medierapporteringen är fortfarande pessimistisk, men bakom spekulationerna kring tredje vågen finns en ljusare bild.
Medierapporteringen domineras fortfarande av smittspridning, IVA-inläggningar och ackumulerade dödstal för de snart 12 månader som gått sedan covid-19 först konstaterades i Sverige. Detta kryddat med varningar för/spekulationer om en tredje våg efter sportloven. Samtidigt meddelar SOFT att vi kan hoppas på värdetävlingar redan i april, och O-Ringen att den från förra året uppskjutna orienteringsfesten i vecka 30 kan bli av. Det är riktigt goda nyheter!
 

Ja, du läser rätt. Det kan komma att bli elittävlingar, inklusive elitstafett redan i april, och ett O-Ringen i sommar

O-Ringens Jens Lindquist: "Utifrån läget att vaccinationerna pågår för fullt och vetskapen att smittspridningen är klart mycket lägre på sommaren, tror vi verkligen att O-Ringen ska arrangeras i Uppsala i sommar.
Dessutom har regeringen remitterat ett förslag till ett nytt system för allmänna sammankomster med stöd i pandemilagen som innebär en särskild regel för motionslopp, exempelvis orientering."

Men allt annat kring ett O-Ringen då, som campingen? frågar jag ledningsgruppens representanter. Svaret kommer snabbt; det lokala smittskyddet anser att utomhus, en familj per ruta om 9x9 meter, extra distanseringstänk vid servicestationer och annat inom O-Ringenstaden, är ett utmärkt sätt att ordna boende. Ledningsgruppen avslutar med det självklara, "O-Ringen kommer inte att genomföras om det inte är säkert – det är ett beslut som inte ligger hos oss utan smittskydd och folkhälsomyndighet".

Jens Lindquist igen: "Vi ser över vilka justeringar som vi behöver göra för att undvika trängsel, exempelvis vid toaletter på O-Ringen-campingen och på tävlingsplatser. Men vi tittar också på hur vi kan hålla avstånd vid starter och vid målgång. Vi ser helt enkelt över alla situationer där det kan uppstå trängsel under ett O-Ringen utan att frångå det man vill ha och förväntar sig som deltagare på ett O-Ringen"
 

Det innbär att arbetet att rekrytera funktionärer måste växlas upp, redan nu!

Utan funktionärer inget O-Ringen. Från ledningsgruppen meddelas att det behövs minst 1000, gärna 1200 individer från alla funktionärsföreningar. Från OK Linné finns i dagsläget färre än 300, bland dessa har många stora åtaganden inom ledningsgrupp, banläggning och andra funktioner.
Nu behöver vi bli fler, gärna minst dubbelt så många för att fylla de för arrangemanget viktiga och roliga posterna som inte alltid kräver orienteringskunskap: Deltagarservice, trängselvärdar, vätskestationer i skogen och på arenorna, kontrollvakter, utstämpling, kiosker med mera. Varje arbetad timme bidrar till arrangemangets resultat, som fördelas efter klubbens timnota.
Alla kan bidra och alla behövs, från ungdomar (de yngre tillsammans med målsman) till seniora seniorer. Arbetsuppgifter fördelas bland annat efter önskemål (tidig anmälan ger bättre möjlighet att önska).
Om du inte redan anmält dig, gå till oringen.se/funktionar2020. Gör det nu, så att vi tillsammans får skapa den orienteringsfest vi vill ha!
 

Sammanfattningsvis:

Vaccineringen har kommit igång och så också rekryteringen av funktionärer till O-Ringen Uppsala 2021.

Fakta talar för att vi bör kunna genomföra i sommar. Är du inte redan anmäld på oringen.se/funktionar2020 kommer du snart att bli kontaktad med frågan om du kan tänka dig att vika några dagar i en av sommarveckorna 2021 till O-Ringen. Visst vill du vara med?

Representanter för ledningsgruppen kommer att informera och svara på frågor under punkten "övriga frågor" vid OK Linnés årsmöte 1 mars.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5380

Artikeln har visats 2210 gånger

15 april (Av Helena Grennberg)
Underhåll KG: inget varmvatten 22 april
Husets värmeväxlare från 1999 ska bytas!
Läs mer...
15 april (Av Helene Nilsson)
Uppsala Möte
Vi hoppas kunna bjuda på en fin tävling i Vattholma på söndag. Här kan du läsa funktionärs-PM
Läs mer...
10 april (Av Albin Ridefelt)
Träningsdag Nynäshamn 1/5
Vi åker till Nynäs och kör en sista träningsdag inför 10MILA.
Läs mer...
10 april (Av Peter Eklöv)
Nybörjarkurs i orientering för vuxna
Kursen startar 20 augusti. Håll utkik efter anmälan och mer information under våren/sommaren.
Läs mer...
24 mars (Av Lena Nilsson)
Veckans nattbana 2023/2024
Veckans nattbana fortsätter!
Läs mer...
23 mars (Av Simon Eklöv)
Kan du tänka dig vara banläggare/tävlingsledare?
Arrangemangssektionen (ASEK) tillsätter varje år tävlingsledare och banläggare till våra nationella tävlingar
Läs mer...
10 mars (Av Mattias Nilsson)
Uppsala Möte 21 april funktionärsanmälan
Uppsala Möte 21 april
Läs mer...

Mer aktuell information

mar –Dags för registerkontroll 2024

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut