OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
13 februari 2003 (Av Mats Troeng)
"Hä ä bara bra här uppe i norr"
Hon trivs bra där uppe i Umeå, och utbildningen känns helt rätt. Men visst händer det att hon saknar sina klubbkompisar ibland. Kajsa Hedin berättar i den sjätte hemsideintervjun om väl utstakade framtidsplaner, randiga mössor och syrrans psykiska terror.

Hej Kajsa! Det var ett tag sen man såg till dig senast. Hur är det där uppe i det vintriga Umeå? Har du hemlängtan, och i så fall, vad är det du saknar?
Jo tack, hä ä bara bra här uppe i norr! Tittar jag ut genom fönstret just nu ser jag en massa snö som far omkring i luften, så just nu är det lite ruggigt. Men annars finemang alltså, kan inte bli så mycket annat när man bor i en fin lägenhet i en rätt trevlig stad, har nära till allt, går en kul utbildning, snö i stora drivor, har skoj kompisar och en alldeles förträfflig pojkvän! Men visst längtar jag hem ibland, och då till familjen och kompisarna speciellt. Men också till allt annat som förr var en så självklar del i ens vardag, Linné t.ex. det är himla frustrerande att läsa om allt kul ni hittar på, och själv inte kunna deltaga! Men snart är det Tiomila!


Du har pluggat i Umeå ett par år nu. Innan dess var du väl en sväng i Stockholm också om jag inte minns fel. Vad ska du bli när du blir stor egentligen? Om du tittar tio år in i framtiden, vad ser du då?
Ja, jag har farit runt på lite olika utbildningar men nu känner jag verkligen att jag har hittat rätt. Som sjukgymnast kan man göra så otroligt mycket, yrket är väldans mycket bredare än många tror. Dessutom tror jag att jag med min bakgrund (folkhälsovetarutbildningen i Sthlm) har en spännande nisch på g! Vad jag ser om 10 år? Jag jobbar delvis som klinisk sjukgymnast (gärna med barn) men chefar även över nåt spännande folkhälsoprojekt inom ett växande företag! Sen ser jag en stor, glad och lite tokig familj, hus vid havet med segelbåt, kajaker, skridskor och skidor vid bryggan och skogen och staden runt hörnet.


Hus vid havet? Det låter fint, det! Vad föredrar du, Roslagen eller västerbottnisk skärgård?
Roslagen absolut! Visserligen är det riktigt fint vid kusten här uppe, men jag saknar skärgården. Här är det mer bara... en massa vatten.


Något säger mig att det är svårt att bedriva orienteringsträning i Umeå på vintern. Vad hittar du på för att hålla kroppen i trim?
Med all skidkultur som finns i den här stan, och därmed alla fina spår, så blir det såklart en hel del skidor. Det är också i spåren man ser de flesta orienterarna så här års. Jag har haft som mål att slå syrran på Tjejvasan, men nu har hon lämnat WO så det blir väl en fight mot klockan i stället! Sen har jag en bra coach, vallateam och träningskompis i Martin så då blir det ju extra skoj. Jag bor även 150 m från IKSU, det stora sportcentrat här i Ume, så det blir några vändor dit också. Och sen, om det blir vår någon gång, så blir det absolut lite tävlingar här i krokarna!


Om du får välja ut en enda orienteringsrelaterad upplevelse som du får sätta epitetet "den bästa" på, vad skulle det bli och varför?
Hm. Med det epitetet tänker jag direkt på resultat. Det blir en hård match mellan Åsas SM-guld -94 och min, Idas och Jennies femteplats på budkavle-SM -98 i Eksjö. Men eftersom jag tyvärr inte var på plats för att se Åsa ta guldet, så väger nog det senare över. Också mycket för att vi förvånade alla inklusive oss själva med resultatet.


Vad är det bästa och sämsta med OK Linné?
Det bästa är såklart den omtalade stämningen, som känns av ända hit upp till Ume. Och att alla, oavsett ambition, är lika välkomna. Sen är det såklart extra kul att vi har en sån spets, det gör ju tävlingarna så spännande! Det är dessutom spännande att klubben är ung och växande, samtidigt som det känns som om vi redan har en gedigen historia. Det sämsta är att klubben inte har förlagt sin verksamhet till Umeå under åren 2001-2003 och att mössorna är pajasrandiga.


Jag såg en liten pik på planket häromsistens, när du gratulerade storasyster till att bli ännu ett år äldre. Hur är din relation till Åsa, nu och förr om åren? Slogs ni när ni var små? Var hon storasyrran som jämt visste bäst?
Åh, min syster är världens bästa! Självklart har vi fightats en del genom åren, men sällan slagsmål. Åsa valde i stället psykisk terror och retades nåt helt otroligt under några år (det är ingen idé att ni frågar henne om detta, hon förnekar det hårt). Hon sparade allt godis i veckor bara för att djävlas med mig som åt upp det på 2 sekunder. Men sånt hör väl till. Men visst, vi är väldigt olika, men jag tror också det är det som gör att vi kan ha så kul ihop idag!


Tidigare intervjuoffer:
Marie Ohlin
Johan Andersson
Lars Lindbom
Kenneth Smidemo
Sofia Carlsson

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=595

Artikeln har visats 3425 gånger

18 april (Av Evonne Strand)
Ny klädprovning tisdag 24 april 17.30-20.00
Nu öppnar klädförrådet igen och det finns möjlighet att beställa OK Linnes klubbkläder för leverans innan sommaren
Läs mer...
16 april (Av Evonne Strand)
Utlämning av klubbkläder
Nu finns alla beställda klubbkläder att hämta på KG.
Läs mer...
10 april (Av Lena Nilsson)
Motionsorientering i Uppland
Nu gör Upplandsklubbarna en gemensam satsning på motionsorientering under 2018.
Läs mer...
7 april (Av Åsa Ridefelt)
Uppdaterat PM för Natt SM + SL-final
I Jönköping och Linköpingstrakten 20-22 april 2018, uppdaterat fre 20/4.
Läs mer...
6 april (Av Lena Grandin)
Premiär för breddträningar
Tisdag 10/4 är det premiär för vårens breddträningar
Läs mer...
3 april (Av Klara Mandahl)
Anmälan hjälpledare på SOL!
Om du vill jobba som hjälpledare på SOL kan du nu intresseanmäla dig.
Läs mer...
25 mars (Av Simon Eklöv)
Nybörjarkurser för vuxna - tisdagskvällar
Välkommen till nybörjarkurser för vuxna med start den 10:e april!
Läs mer...

Mer aktuell information

10 mar –Anmälan till SOL-lägret öppen!
28 feb –Tisdagsvärdar våren 2018

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2018 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut