OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
11 juli 2009 (Av Jan Troeng)
JVM-GULD TILL ALBIN!

(Foto: Peter Ridefelt)

Redan efter sitt första junior-VM kan Albin Ridefelt titulera sig som juniorvärldsmästare, efter att ha sprungit den andra sträckan i det segrande svenska laget. Sverige vann före Schweiz och Danmark. Stort grattis!
Tillsammans med träningskompisen från orienteringsgymnasiet i Sandviken, Olle Boström, och slutmannen Gustav Bergman, såg alltså Albin till att det blev svenskt guld när stafetten avslutade junior-VM i Italien.

Albin gick ut först på den andra sträckan och förvaltade utgångsläget mycket bra - den snabbspringande schweizaren Matthias Kyburz lyckades visserligen gå ifrån med drygt en och en halv minut, men Albin gav ändå guldmedaljören från långdistansen, Gustav Bergman, ett fint läge ut på den sista sträckan.

Bergman visade prov på kyla och förde med en perfekt sistasträcka Sverige högst upp på pallen.

Totalt sett blev det alltså en JVM-debut med mersmak för Albin. Gårdagens sjätteplats visade än en gång att Albin alltid är att räkna med när det handlar om medeldistans - också när det gäller som mest. Albin inledde loppet strålande och var den ende som i inledningen kunde matcha segrande finländaren Olli-Markus Taivainens tider.

Ett mindre misstag gjorde dock att det riktiga hänget på medaljplatserna försvann, men att bli sexa på junior-VM som 18-åring är förstås en merit utöver det vanliga. En intressant detalj är att alla fem framförvarande löpare faktiskt är födda 1989 och blir seniorer nästa år, medan Albin alltså har två år kvar som junior.

Nu återstår det bara att se om OK Linnés herransvarige uppfyller sitt löfte om att bada naken i Svandammen. Detta utlovades nämligen efter Albins NOM-guld, i det fall Albin skulle ta guld även på JVM - och det är alltså numera ett faktum.

Albins digitala kartpärm med kommentarer om JVM-loppen.
JVM:s hemsida.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=2681

Artikeln har visats 4877 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut