OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
24 maj 2010 (Av Albin Ridefelt)
JVM-tester i Danmark
I torsdags begav sig ett gäng Linnéjuniorer (samt några utbölingar) ned mot Danmark. Vi hann med två fina träningspass (Anna visade här på en gryende storform), en snabbvisit i Skagen och några stora danska glassar innan det på lördagen var dags för den första tävlingen.
JVM-testtruppen vid den tillsandade kirken utanför Skagen
JVM-testtruppen vid den tillsandade kirken utanför Skagen (Foto: Albin Ridefelt)
JVM-testerna inleddes då med en ”svensk” sprint i Århus, där klassiska vägval av höger/vänster-karaktär som egentligen inte spelade så stor roll erbjöds. Resultaten var goda – bland tjejerna var Hanna bäst på 22a plats. I herrklasen blev jag 2a och Rassmus 17e. Efter Århusvisiten begav vi oss hem mot Hirtshals, en resa som gick väldigt snabbt, mycket tack vare den ständige klubbils-DJen Daniels utmärkta jobb.

Söndag innebar ny tävling, denna gång närmre vårt excellenta boende på Badeland (med kempepude, på vilken Klara dominerade) i Hirtshals. En tuff långdistans i det varma sommarvädret väntade. Hanna sprang bra och blev 10a i den hårda D20-klassen. Rassmus var bäst av killarna med en grym fjärdeplats. Jag tyckte inte det var särskilt roligt att springa. Jag kom verkligen inte överens med kartan och bestämde mig efter knappt halva banan sätta mig på en stubbe en halvtimme och fundera lite över vad jag egentligen höll på med. En bra bortförklaring, för egentligen så var det ju så att jag vilade jag upp mig inför medeldistansen, eller?

Ny dag, nya möjligheter! Det är alltid kul att springa tävling istället för att vara i skolan på en måndag. Medeldistans på en nyritad karta, grymt! Jag vann den jämna H20-klassen, Rassmus var 3a, 30s efter, Mandus var 16e (3a av H18-löparna). Långhundra-Jenny blev 4a i tjejklassen, med Hanna på en stabil 16e-plats.

De goda resultaten innebär att det förhoppningsvis blir ett antal Linnéare som får representera Sverige när Junior VM avgjörs utanför Aalborg 5-11 juli. Även EYOC (”ungdoms-EM”) där HD18 får deltaga kanske får Linnélöpare i startfältet. Trupperna tas ut på fredag, vi får hålla tummarna till dess!

Länka till den här artikeln med
http://www.oklinne.nu?page=news&id=2893

Artikeln har visats 2509 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medierOK Linné Copyright © 2018 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut