OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
19 december 2010 (Av Ulf Troeng)
Fjärde advent i Farsta
Helgen innan jul betyder ofta förberedelser i form av matlagning, pyntande och klappjakt. För ett gäng Linnéare innehöll denna söndag förberedelser av lite annat slag och på lite längre sikt. En träningsdag i Farsta avverkades, som ett led i den förberedande vinterträningen inför den kommande säsongen.
På årets kortaste söndag passade ca 20 Linnélöpare på att testa snön på lite sydligare breddgrader än de vanliga träningsmarkerna kring Uppsala. En träningsdag med två pass i skogarna strax söder om Farsta stod nämligen på schemat. Kung Bore visade återigen vem som styr vädret denna vinter och såg till så att det snöade ymnigt redan på väg ner till Stockholm. Det gjorde väglaget svårmanövrerat, något som Mattias fick erfara då han fick sladd på väg in i Södra länken-tunneln vilket slutade i en lätt törn mot tunnelväggen och utlösta airbags. Den obehagliga upplevelsen slutade lyckligtvis förhållandevis bra, då endast Karna i passagerarsätet bredvid Mattias skadade sin ena hand lindrigt.

Efter att dramatiken lagt sig något pulsade Linnéarna ut i det vita landskapet, med Ågesta Friluftsgård som utgångspunkt. Det bjöds på en bana med löpning i en korridor á la tisdagsbana med några insprängda bon med fjärilar längs vägen. Snödjupet var mestadels knädjupt, så låren fick som sig bör en ordentlig omgång när det handlar om snöpuls. Efter passet begav vi oss till OK Södertörns klubbstuga ute på Farstanäste där det bjöds på dusch, välbehövligt bastubad samt en välsmakande lunch. Det rådde delade uppfattningar huruvida det var skogräns eller inte inne i klubbstugans samlingslokal. Simon tog det säkra före det osäkra och lät sina fötter vila barfota på det inte alltför varma golvet. Inga konstigheter.



Simon valde att lufta fossingarna mellan passen, på det något kylslagna golvet. (Foto: Tomas Stenström)



Då vi ville hinna med ett till pass i dagsljus blev vilan på lunchen av modell kortare. In i omklädningsrummet och på med grejerna igen bara, för det vankades mer snöpuls. Nu i form av en medeldistansbana i närheten av klubbstugan. Ungefär hälften av gänget nobbade däremot snön till förmån för ett litet bekvämare alternativ, inomhusträning i friidrottshalen i Sätra, där det tränades styrka och intervaller samt avverkades ett testlopp på 3000m. De 10 tappra pojkar som inte var så sugna på att träna inomhus satte åter stockarna i arbete då startskottet gick för den gemensamma starten på den 3,8km långa medeldistansbanan. Snabbast till mål på den kanske inte helt rättvist gafflade banan blev Tomas. ”Björnen från Ludvika”, var som synes mäkta nöjd med att ta hem segern i den hårda konkurrensen.



Tomas har fått ett kvitto på att träningen flyter på bra på väg mot våren. (Foto: Okänd pressfotograf)



Mörkret lade sig sedan och vi begav oss hemåt. Sammanfattningsvis kan sägas att dagen bjöd på ett par tuffa träningspass, som tillsammans med de många pass som väntar innan barmarken tittar fram kommer att ge oss riktigt starka kroppar framåt våren. Nu lackar det mot jul och det vet vi ju alla att det är en högtid som erbjuder fantastiska träningsmöjligheter. Mycket tack vare att man med det rika utbudet av julmat snabbt kan fylla på energidepåerna mellan passen. Så det är bara att fortsätta på den inslagna vägen och träna på så att vi får uppleva ännu en framgångsrik Linnésäsong 20elva.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3042

Artikeln har visats 3165 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut