OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
8 mars 2013 (Av Mats Troeng)
Mattias lämnar Linné
Mattias Millinger kommer efter sex säsonger i OK Linné att representera Järla Orientering i år. Sedan i höstas bor och jobbar Mattias i Stockholm, och det tillsammans med en nedtrappning av elitsatsningen är de främsta orsakerna till klubbytet.

(Foto: Lars Rönnols)
- Jag har efter mycket beslutsångest och velande till slut bestämt mig för att byta klubb till Järla. Jag kommer inte att satsa på samma nivå som jag har gjort tidigare och därför är det mer motiverande för mig att välja enkelhet att ta mig till träningar och tävlingar. Efter flytten till Stockholm hade jag tänkt att jag skulle komma till Uppsala och vara med på träningar, men jag har inte åkt till Uppsala någon gång under vintern. Det är svårt att hinna med när jag jobbar.

Mattias vill passa på att tacka för all stöttning som alla ledare har gett under åren.

- Jag har trivts jättebra i Linné. Det är en av de bästa klubbarna i världen att utvecklas i som orienterare, med toppkvalité på både träningar och upplägg.

Från Linnés sida vill vi förstås också tacka Mattias för hans bidrag till klubben, både socialt och resultatmässigt. Säsongen 2010 var höjdpunkten med en 10:e-plats på VM-sprinten och SM-guld på långdistans och stafett. Den sistasträcka Mattias gjorde när han gick ikapp och förbi William Lind i Malung är en av de mäktigaste som gjorts i SM-sammanhang. Och vi glömmer aldrig TV-bilderna på en ensam Mattias i tät halvvägs in på på Jukolas sistasträcka 2008, med kartan fladdrandes i sedvanlig stil. Det blev till slut en andraplats efter Delta.

Lycka till i framtiden, Mattias!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3514

Artikeln har visats 4504 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut