OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
19 september 2015 (Av Peter Ridefelt)
Albin tvåa på medel-SM
Medaljörer medel-SM 2015; Albin Ridefelt, Gustav Bergman, Oleksandr Kratov.
Medaljörer medel-SM 2015; Albin Ridefelt, Gustav Bergman, Oleksandr Kratov. (Foto: Peter Ridefelt)

Albin Ridefelt tog silver då medel-SM avgjordes söder om Stockholm på lördagen.
-Ett nästan prickfritt lopp, sa Albin efter målgång. Några missar här och där på 5-10 sekunder blev det. Men benen kändes starka hela vägen. Herrarnas medel-final blev en tuff strid mellan Albin och Gustav Bergman, Ravinen. Det skilde aldrig mer än 8 sekunder mellan Albin och Gustav vid radiokontrollerna. Till slut var Gustav fyra sekunder före i mål. I början av loppat höll även Oleksandr Kratov, OK Orion, guldfart, men ukrainaren kroknade mot slutet och fick nöja sig med ett brons.

Albins fina höstform håller alltså i sig, seger på lång-SM förra helgen, och nu några sekunder från guldet på medeldistans. Dagens SM-medalj var tredje raka på medeldistans, de två senaste årens brons blev nu alltså ett snäpp bättre med silver. Närmast väntar nu internationella uppdrag, Euromeeting i Estland nästa helg, och sen världscupavslutningen i Schweiz.

Rassmus Andersson vann ett av fredagens kvalheat i H21, men under finalpasset vare benen inte lika pigga längre. Ett mindre bra genomförande av loppets långsträcka gjorde att Gustav Bergman kom i kapp Rassmus med två minuter. Till slut blev det en nionde plats för Raz, 2:14 min efter Bergman.

Rassmus Andersson och guldmedaljören Gustav Bergman tar av sig GPS-västarna och diskuterar SM-loppet. (Foto: Peter Ridefelt)

Även Riina Kuuselo hade bättre lycka i kvalet. Riina var två i sitt kvalheat, men i finalen blev det några mindre missar, samt en sämre dagsform och slutplacering tolva, 4:19 min efter Helena Jansson Ravinen som därmed upprepade segern från förra helgens lång-SM. Bakom Riina sprang Annika Björk in på plats 35 i A-finalen.

Riina Kuuselo. (Foto: Peter Ridefelt)

Sandra Boström, 16 år, som tog steget upp i D17-18 lyckades bäst bland juniorerna. En bom på fjärde kontrollen gjorde att dom riktiga topplaceringarna inte var aktuella, plats 24 i slutställningen. Johannes Ridefelt och 16-årige Daniel Rönnqvist tog platserna 31 resp. 34 i A-finalen bland H18-löparna.

Sandra Boström (Foto: Peter Ridefelt)

Bland Linné-löparna i B, C och D-finaler kan noteras Samantha Saeger som blev åtta i B-finalen för D21, och Matt Ogden som vann C-final för H21.

Årets SM-tävlingar avslutas på söndagen med stafetter söder om Stockholm. Flera Linné-löpare är i bra form, och medaljförhoppning finns både bland damseniorer och herrseniorer.