OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 februari 2016 (Av Bettina Aebi)
Vykort från Guardamar
Fikapromenad i Caravaca de la Cruz
Fikapromenad i Caravaca de la Cruz (Foto: Albin Ridefelt)

I skrivande stund sitter jag i shorts och t-shirt utanför vår campingstuga här i Guardamar, lite söder om Alicante.
Riktigt härligt att få vila i sol och värme mellan två träningspass! Vi är runt 20 stycken Linnéare som är här i Spanien på läger, en del sen i torsdags, andra sen i lördags. Till skillnad från våra franska, engelska och tyska grannar på 60+ tänker vi förstås inte (bara) äta god mat, läsa tidning och jobba på brännan. Utan här ska vi nu under drygt en vecka njuta av barmark och sköna temperaturer för att finslipa orienteringstekniken. Det bjuds på minst sagt varierande terräng. Att vi springer mycket i den typiska strandterrängen som ligger på femminuters jogg-avstånd från stugorna märks inte bara av att det är sand överallt (i skor, bil, stuga och sängen) utan även av att många har fått skavsår på fötterna och att det kliar överallt...

Lite längre bort, i bergen nära Murcia sprang vi på kartor som var rätt kuperade och steniga. I lördags var det på förmiddagen dags för långdistans. Inte riktigt alla hade hunnit komma dit då, men de som sprang gjorde det riktigt bra. Albin vann överlägsen med över fyra minuters marginal på den tuffa banan (som Rassmus för övrigt knatade runt på tiden 2:28:54 vilket räckte till en 88:e plats, sekunden före José Amador Real López-Navarro). Även våra juniorer Johannes, Olle, Daniel och Viktor kämpade sig runt och var rätt imponerade över att man kunde vara så envis som Rassmus. Cat kom trea, också tack vare vägvalet runt alla canyons och Mt. Everests tog hon in massa tid på sina konkurrenter.

Bara en kort stund senare stod en sprint i pittoreska staden Caravaca de la Cruz på programmet. Kluriga banor runt slottet och nästan alla kontroller satt rätt. Än en gång visade Rassmus upp sin sprintförmåga och vann. Albin kom trea och även Cat fanns som tvåa med på pallen igen. Dagen därpå var det en WRE-medeldistanstävling. Som en ”special” var det jaktstart. Som ytterligare en ”special” gick första delen på en vanlig skogsskarta och de sista fyra-fem kontrollerna på en sprintkarta i stadsmiljö, med upplopp och mål i tjurfäktningsarenan – olé (som tur var det ingen riktigt tjur där utan bara någon snubbe som gick runt i en uppblåsbar tjurkostym)! Det var lite blandade känslor efter målgång. Medan vissa var nöjda och glada hade andra haft det lite jobbigare i värmen. Alla fastnade dock i någon ravin minst en gång på banan, det var nämligen lite äventyr att både ta sig ner- och uppför dem... Oskar gav ett sagolikt comeback efter sin ol-paus sen Jukola där han bröt sesambenet i foten, han fick bara se sig slagen av två norrmän. Albin tog en till topp 10 placering som 5:a, bara 5 sekunder efter Oskar. På tjejsidan var Cat inte riktigt nöjd med sitt lopp men kom ändå 5:a, Bettina slutade på en delad 7:e plats och Riina var 10:a. Totalt har Linné på de tre tävlingarna alltså sprungit ihop 8 pallplatser (Albin vann även totalen där Cat kom trea) vilket motsvarar 8 helt underbara statuetter som man ju faktiskt alltid har någon användning till.

Nu är det dock färdigtävlat (bortsett från ol-intervallerna vi sprang ”mot” Järla idag) och det ska istället tränas och jagas timmar. Vi ska hålla er uppdaterade.

PS. Följ även @oklinne på Instagram och Twitter så kan ni få se lite bilder och sånt också – OBS risk för avundsjuka!!

Resultat: http://regiondemurciaorientacion.net/CC2016/Resultados.aspx

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4320

Artikeln har visats 2570 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut