OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
19 juni 2016 (Av Pontus Johansson)
Jukola 2016
Jan, först in på sträcka 2
Jan, först in på sträcka 2

I ett regnigt Finland kom Linnés damer på plats 14 medan herrarna lyckades ta sig in på topp-10 och slutade på plats 9.
Efter ett 10mila, som inte gick riktigt som planerat för alla, var det många som var revanschsugna inför Jukola. Årets tävling gick utanför Lappeenranta strax väster om den ryska gränsen. Boendet i form av stugor/hus hade blandad kvalitet och låg idylliskt vid en sjö i den Finska skogen. Självklart fanns det ett rikt utbud av saunas. Precis som vid 10mila var inte vädrets makter med oss. Lagom till start av Venla började det regna och regnet höll i sig igenom båda stafetterna. Terrängen bestod av typisk finsk ekonomiskog med blandning av snabbsprungna berghällar och utslagsgivande grönområden.



Bettina, Sandra, Riina och Ulrika på väg mot arenan.


Damernas förstalag lyckades inte riktigt prestera sin fulla kapacitet men slutade ändå på en klart godkänd 14:e plats +6:19 efter segrande Halden. Andra och tredjelaget hade en jämn kamp under sträcka ett och två men andralaget var strået vassare och blev 42:a +17:26 efter segrarna. Tyvärr blev det en felstämpling för både tredje och fjärdelaget. Femtelaget däremot togs sig hela vägen i mål tillsammans med en inlånad löpare från Sävedalen och slutade 487:a, värt att notera är att två av fyra löpare sprang Venla för första gången.

Herrarnas förstalag inledde på bästa möjliga sett. Henrik Löfås var med klungan in på förstasträckan och växlade ut till Jan Troeng som gjorde ett fantastiskt bra lopp och kunde skicka ut Rassmus Andersson i ledning på sträcka tre. Rassmus sprang stabilt och kom in som fyra på sin sträcka. Tyvärr hade Mats Troeng inte sin bästa dag och tappade ner till en 23:e plats. Resterande lagmedlemmar, Jakob Andersson, Oskar Sjöberg och Albin Ridefelt sprang dock bra och laget blev till slut 9:a +11:38 efter segrarna Koovee. Andralaget sprang stabilt hela vägen och blev 58:a. Tredjelaget hade en tung inledning, 510:a efter förstasträckan, laget plockade dock placeringar hela vägen och slutade 157:a.

Oavsett resultat så kommer nog trots allt de flesta minnas detta Jukola som ett av de absolut blötaste och lerigaste.

/Rebecka

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4390

Artikeln har visats 2870 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut