OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
5 augusti 2018 (Av Tuve Möller)
Miloš femma på VM!
Miloš Nykodýms, VM-fyra i sprintstafett 2017, arkivbild.
Miloš Nykodýms, VM-fyra i sprintstafett 2017, arkivbild. (Foto: Tuve Möller)

När sprintstafetten på VM avgjordes på söndagen visade Linnéstjärnan Miloš Nykodým återigen var skåpet ska stå och gjorde en kanoninsats på sträcka två för sitt Tjeckien, samtidigt som Sverige vann.
VM hade flyttat ut från gamla stan i Riga där gårdagens VM-sprint avgjordes till ett arbetarklasskvarter i typisk Sovjet-stil. När sprintstafetten på VM för första gången avgjordes i en huvudstad blev det en av de tätare stafetterna genom tiderna. Förutom förhandsfavoriterna Sverige och Schweiz som tog guld och silver var även Tjeckien, Storbritannien, Danmark, Ryssland och Norge med i medalj-striden långt in på sistasträckan. Till slut drog gårdagssegrarinnan Maja Alm längsta stråt för sitt Danmark före Norge som slutade fyra, sekundrarna före Tereza Janosikova och Miloš tjeckiska lag.

Miloš gjorde en stabil andrasträcka och tappade endast 10 sekunder på Sveriges Emil Svensk som ledde sträckan från start till mål efter att ha blivit utväxlad i tät av sin klubbkamrat Tove Alexandersson.

I Frankrikes lag sprang Vincent Coupat tredjesträckan, han tappade en minut på täten, Sveriges Jonas Leandersson, men klättrade en placering, från 18 till 17 plats. Frankrike kom till slut 14.

Igår avgjordes som ovant nämnt den individuella VM-sprinten i trånga gränder i Rigas gamla stad. Där vann Maja Alm, Danmark, som tog sitt fjärde raka VM-guld i sprint. Oerhört imponerande! Tvåa blev Tove Alexandersson, Sverige, och trea Judith Wyder, Schweiz. På herrsidan försvarade Schweizaren Daniel Hubmann sin världsmästartitel, 1,1 sekund före en annan favorit, nämligen Tim Robertson, som tog Nya Zeelands första VM-medalj någonsin. Trea blev VM:s största skräll hittills, om än schweizare, men ”fel” Kyburz, nämligen storebror Andreas och inte lillebror Matthias som de senaste åren prenumererat på VM-medaljer (han slutade nu 5, inte fy skam det heller!). Fyra kom den ”evigt” favorittippade belgaren Yannick Michiels, 0,6 sekunder från Andreas Kyburz på brons-plats.

Bästa Linnélöpare blev Miloš Nykodým på 12 plats. Lucas Basset blev 17 och skriver så här på sin Instagram om insatsen: ”För första gången sedan min sprint-VM debut 2012 kände jag mig som en riktig sprinter, med den farten och den hängivenheten som krävs för att utmana de bästa i världen. (…) Hur som helst, efter att ha analyserat min tekniska prestation kan jag säga att den var långt ifrån optimal, eftersom jag tog dåliga vägval på 6 kontroller (av 18), och jag såg aldrig en av de passager som inte fanns med på den gamla kartan. (…)
20-25” förlorade, men chans på topp 10 igen! Men ärligt talat, 17 plats min nivå just nu och jag hade mycket roligt att förbereda mig för och springa den här tävlingen i Riga!”

På tisdag fortsätter VM med medeldistans utanför Siguldas branta och täta raviner. Då kliver Albin Ridefelt och Matt Ogden in i mästerskapet och gör Miloš, Lucas och Matija sällskap på distansen.

TV-tid för tävligen är 12.30-14.00 för damerna och 15.00-17.30 för herrarna. Med tanke på dagens förträffliga TV-produktion och finfina kommentatorsprestation av Linnélöparen Mats Troeng är oddsen mycket låga för att tisdagens TV-sändning kommer bli en mycket trevlig tillställning! TV12 eller cmore.se är det som gäller. Ett gratis provabonnemang som räcker i två veckor kan tecknas.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4961

Artikeln har visats 2181 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut