OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
16 september 2018 (Av Tuve Möller)
Stabil insats på stafett-SM
Albin Ridefelt varvar och coach Oskar Sjöberg manar på, SM 2018.
Albin Ridefelt varvar och coach Oskar Sjöberg manar på, SM 2018. (Foto: Tuve Möller)

När SM-helgen avslutades med en rafflande stafett var prestationerna från Linnés förstalag inget utöver det vanliga. Herrarna slutade åtta och damerna slutade tia.
Det var på den tilltänkta VM-arenan för 2016 års VM-stafett som användes för dagens SM, det vill säga om VM hade gått till Jönköping. Nu var det istället Bohuslän som fick arrangera och området utanför Hok användes till SM budkavle istället.
Den småländsk terränglåda bjöd dagen till ära på kuperad bonnaskog med ett fåtal hyggen, murar och riktigt täta grönområden.
En hel del rafflande dueller blev det, men inte i herrseniorklassen och herrjuniorklassen, där drog Stora Tuna tidigt ifrån och försvarade SM-gulden från förra året. Jämnare blev det mellan Linné lag 1 och lag två, då Jakob Andersson växlade ut en knapp minut före Jan Troeng i andralaget. På andrasträckan sprang Mats Troeng i lag två förstalagets Johan Höij och växlade ut David Lingfors på en 12 plats, 1.18 före Albin Ridefelt som gick ut som 22. Han gjorde det dock bra på sistasträckan och plockade till åttonde plats, och andralaget slutade på en finfin 15 plats.

Även i damklassen var det fajt mellan Linné lag 1 och lag två. Kate Morrisson i tvåan sprang in som 15 efter första sträckan och Kristin Olovsson i förstalaget kom in som 20. På andrasträckan sprang dock Hilda Forsgren ikapp och förbi Julia Ohlsson och växlade ut till Johanna Öberg som 14, och andralaget växlade ut Rebecka Olsson på 16 plats. Rebecka Olsson höll 16 platsen medans Johanna Öberg plockade till 10 plats.
I toppstriden var det mycket jämt, Göteborg Majorna vann klart före Lidingö, som endast var tre sekunder före trean Järla, och därefter Tisaren och Pan-Kristanstad inom 20 sekunder.
Tyvärr blev det inga juniorlag i år, sånär på mig själv som sprang en förstasträcka. Det blir något att bita i för att säkra återväxten de kommande åren.
Samtliga resultat och Livelox.


En SM-distans återstår i år, därför laddar vi för #rupphult2018

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=4994

Artikeln har visats 2547 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut