OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
26 januari 2020 (Av Hedwig Haas)
”Det var moset som gjorde det!”
Hela träningsgänget i Hågadalen.
Hela träningsgänget i Hågadalen. (Foto: Olle Karlström)

Prioträningsdag nummer två för vintern bjöd på stafetträning i Nåsten, följt av gemensam lunch och föreläsning med Tomas Gustafsson.
Vid 9.30 flockades omkring 40 personer runt KG, ivriga att ge sig ut på det stundande träningpasset. En kortare och en lite längre gafflad bana i Nåsten stod på schemat denna frostiga lördagsförmiddag. Efter jogg till start bar det iväg i en masstart och löparna spred ut sig snabbt i skogen. Damerna fick akta sig för de snabba, yngre Linné-tjejerna som visade både god fysik och teknik samtidigt som herrarna öste på bra på den längre banan.



Billan och Mats redo för start. (Foto: Olle Karlström)



En god plocksallad med kaffe på maten stod uppdukat inne på KG efter dusch och bastu med lite löpanalys. I damernas omklädningsrum piffades det lite extra inför den stundande löparfotograferingen som skulle förnyas på hemsidan. Klara jobbade på flitigt med kameran och alla närvarande fick le glatt åt kameran innan Tomas Gustafsson skulle ta över. En dryg timme med anekdoter, spännande tankar och orienteringsrelaterade minnen sprang förbi och de flesta satt nöjda och lyssnade med stora öron. Tomas hade förmågan att få till en bra mix mellan allvar och avslappnat berättade när han bjöd på glimtar av sin idrottskarriär varvat med kloka tankar om vila, prioritering och träningsupplägg. Bland annat fick vi höra om en träningsrunda på cykel under hans aktiva år. Mot slutet av passet när väggen började torna upp framför honom stannade han till på kiosken, dit han kom flera gånger i veckan. Snöpligt nog saknades det 50 öre till korv med mos han precis beställt, varpå kassörskan lite kyligt plockade bort korven. Efter OS-guld i Calgary fick han motta ett telegram från kiosken med texten ”Det var moset som gjorde det”.



Olle och brudarna är taggade. (Foto: Olle Karlström)



Ett stort tack till träningsgrupp med Kristin och Albin i spetsen som arrangerade denna utmärkta priodag. Linné blir farliga 2020 med tanke på den gedigna vinterträning som genomförs. Trevligt umgänge, bra anda och med lite ny inspiration från Tomas är vi redo att fortsätta ta nya steg tillsammans!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5240

Artikeln har visats 2588 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut