OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
14 september 2020 (Av Tuve Möller)
Medaljskörd på nationella mästerskap!
Rasmus Møller Jess och Lukas Liland på väg mot medalj!
Rasmus Møller Jess och Lukas Liland på väg mot medalj!

Den gångna helgen har flera Linnélöpare varit i sina hemländer och sprungit nationella mästerskap. Två som visat framfötterna är Lukas Liland och Rasmus Møller Jess som båda knipit bronsmedaljer i Norge respektive Danmark!
Utanför Trondheim avgjordes Norgesmästerskapen, NM, i långdistans, medeldistans och stafett, och Linnélöparen Lukas Liland, i Norge tävlandes för Nydalen, kom på långdistansen 6 och bärgade bronset på så väl medel som stafett. Han skriver så här om loppet i den norska vildmarksterrängen:
Løpet var nærmest feilfritt teknisk. Følelsen var egentlig at jeg var litt sliten, men farten var høy likevel selv om jeg tapte litt på slutten. Viser etter min mening at følelse ikke har så mye å si for hvor fort man faktisk løper.

Veldig kult å ta medalje! Var mer enn målsetningen, og gir meg god dekning for at jeg kan sette meg høye mål også internasjonalt.

Resultat och GPS-tracking medeldistansen



Kartklipp NM medeldistans.



I Danmark avgjordes den gångna helgen danska mästerskapen, DM, i långdistans. Där visade Rasmus Møller Jess, som i Danmark tävlar för Roskilde, framfötterna och kom femma. För två veckor sedan var han ännu högre upp i resultatlistan då han knep bronset på danska sprint-mästerskapen! Rasmus som nu åter bor i Uppsala efter en tvåårig sejour i Danmark efter gymnasietiden i Uppsala säger såhär om loppet:
Det var skönt att få till ett bra lopp, speciellt när vi är lite av en sprint nation i Danmark och det kommer att vara VM på hemmaplan i 2022, så det är klart att det är en distans man vill utvecklas på! Det känns motiverande med ett brons, fortfarande en bit att gå men en bekräftelse på det jobbet man har lagt ner under denna långa period utan det tävlingar!

Resultat sprinten

Har du tips på fler framgångar som borde uppmärksammas?
Skriv gärna en artikel till hemsidan eller tipsa mig! tuve@moller1.se

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5312

Artikeln har visats 2522 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut