OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
9 oktober 2020 (Av Tuve Möller)
Rafinerat sprint SM på gång i Örebro
Sprintträning i Uppsala våren 2020, Lukas Liland sticker iväg och Oskar Sjöberg väntar på start. Nu gäller det vara på topp när sprint SM avgörs.
Sprintträning i Uppsala våren 2020, Lukas Liland sticker iväg och Oskar Sjöberg väntar på start. Nu gäller det vara på topp när sprint SM avgörs. (Foto: Tuve Möller)

I startlistan återfinns så mycket som 19 Linnélöpare när orienterings SM bytt tuv-mossar mot asfalt och flyttat från Svartedalen till Örebro. SM sprint och sprintstafett ska avgöras och seniorfinalerna kan följas följs direkt på SVT 1! Här finns TV-tider, terrängbeskrivning och expertens tips!
HÄR är en länkAldrig har nog så många sprintträningar gått av stapeln i Sverige som de tre senaste veckorna. Efter medel och lång SM för tre veckor sedan har fokus skiftats mot sprint-SM i Örebro.

På lördag förmiddag avgörs kvalet, där efter följer final lördag eftermiddag, sprintstafett b-final söndag morgon och sprintstafett a-final söndag eftermiddag.


SVT direktsänder såväl sprinten- som sprintstafetten, 14.20-16.50 på lördag och 13.30-14.50 på söndag.

SVT expertkommentator, till lika Linnélöparen, Mats Troeng har intervjuats av orienteringsmagasinet.se konstaterar att det rått någon sorts sprinthysteri bland svenska elitorienterare de senaste veckorna:

- Det har tränats sprint som aldrig förr under de senaste veckorna. Min känsla är att även löpare som normalt sett inte har sprint som sin främsta disciplin har gjort fokuserade förberedelser och det borgar för intressanta tävlingar där konkurrensen är hårdare än på något sprint-SM tidigare.

För en uppsalabo kan nämnas att terrängen är lik Ekeby eller Sävja, så här beskriver Mats terrängen för Orienteringsmagasinet:

- Det är ett område i södra Örebro som erbjuder en blandning av radhus, flerfamiljshus, öppna parkytor och byggnader för offentlig service som skolor och förskolor. Ett typiskt "en bit ifrån centrum"-område i en mellanstor svensk stad helt enkelt.



Tävlingarna avgörs i samma område som SM sprintkval 2017, då med ganska enkla vägval. Nu förväntas mer artificiella staket och därmed lurigare vägval.



Inför söndagens sprintstafett nämner Mats även Linné bland favoriterna:

- IFK Göteborg har en större bredd i truppen än Stora Tuna och kan om de så vill ta ut sina formstarkaste löpare till ett förstalag efter lördagens individuella sprint. IFK Lidingö, OK Ravinen, Järla, OK Tisaren och OK Linné ska också nämnas i sammanhanget, säger Mats till Orienteringsmagasinet.

Mer försnack inför SM finns på Skogssports nya webbtidning orienteringsmagasinet.se

Sträcktider, GPS-tracking, PM, gamla kartor mm finns eller kommer på Eventor.

HÄR är en länk till SVTs webbsändning Både lördag och söndag sänds live på SVT1 också.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=5322

Artikeln har visats 2639 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut