OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
21 april 2003 (Av Rebecka E Lindberg)
Elitseriehelg i Nyköping
En påskhelg med underbart vackert väder avgjordes två Elitseriedelävlingar i skogarna öster om Nyköping. Terrängen var typiskt sörmländsk med riktiga höjder som både finns och syns, men som ändå inte är oöverstigliga. Höjderna var öppna och detaljrika. Och mossarna blöta.
Resultaten var blandade men bland Linnéarna var Pål den som imponerade mest med en sjätteplats på måndagens kortdistans i H21E1-klassen. Linas jämnhet med en sjunde och en sjätteplats är också imponerande.
Inte så långt från 1600-talsslottet Nynäs på en sank äng med havsutsikt var TC beläget. Samma ställe båda dagarna.
Söndagens klassiska distans bjöd på roliga tuffa banor. Linné hade två löpare i vardera E1-klass. Lina och Billan sprang snabbt men hade visst gjort någon liten krok vardera men slutade sjua respektive åtta i damklassen. Karolina Arewång vann med en marginal på nästan två minuter.
För Pål och Jan i herrklassen gick det knackigare och de slutade på tjugoförsta respektive artonde plats. Johan Näsman, Lidingö vann.
Marie Ohlin sprang bra i D20E och slutade på tionde plats 3,5 minuter efter Sofia Karlsson från Järfälla. Emelie kom 28.
Jörgen sprang ett godkännt lopp i E2 men slutade på en retlig sjundeplats knappa minuten ifrån femteplatsen.
I H21L1 gjorde Lasso ett fint lopp och slutade tvåa. Men fick till sin besvikelse ändå inte springa E2 på måndagen.

Vi for tillbaka till det trevliga vandrarhemmet och åt och spelade yatzy (yessy) efter familjen Troengs hårda regler. Där gjorde jag dagens bästa insats och skarpade ihop 331p.

Nynästerrängen passade fint till kortdistansbanor. Och kortdistansbanor passar Marie som efter målgång i D20E konstaterade att hon blev trött på slutet. Karin Boström från Järfälla vann knappa halvminuten före Marie som slutade på en delad fjärdeplats.
Elitserieklasserna startade sent. Och Pål startade tidigt i klassen och sprang in på en riktig kanontid. Pål låg länge i överlägsen ledning. Alla Linnéare och inte minst Pål själv gick på TC och log var gång han nämndes i speakern. Vilket var massor av gånger. Doch spetade en del sent startande herrar runt banan snabbare, Mamleev från Orion på 24.51. Pål slutade på en finfin sjätteplats knappa minuten efter – 25.48. Jan hade ingen bra dag idag och slutade som 34:e man.
I damklassen vann kortdistansfenomenalen Jenny Johansson inte helt oväntat. Lina som vässat formen inför 10-mila och är kalassnabb (enligt egen utsago och undertecknads erfarenhet) gjorde en miss på slutet men slutade på en fin sjätteplats, en och en halv minut efter ca. Billan hade sämre flyt och kom 19:e.
Jörgen gjorde återigen ett godkänt lopp och knep femteplatsen i E2 och får därmed en plats i E1 till nästa deltävling.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=676

Artikeln har visats 4034 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut