OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 april 2003 (Av Mats Troeng)
Lina, Annika och Marie springer NOC
Om en dryg vecka är det dags för Öppna nordiska mästerskapen i Sörmland. En tävling med hårdare konkurrens än självaste VM. OK Linné har tre tjejer med i truppen: Lina Bäckström och Annika Billstam bland seniorerna, och Marie Ohlin bland juniorerna. Ta chansen att heja fram våra löpare på plats nästa vecka!
Marie Ohlin
Marie Ohlin (Foto: Hanna Åsander)
Påsktävlingarna i Nyköping låg till grund för uttagningen till landslagets höjdpunkt under vårsäsongen. Nordiska mästerskapen, eller NOC som det benämns internationellt, samlar till och med starkare startfält än VM. Detta eftersom varje nordiskt land får ställa upp med tio löpare per distans och klass. Utomnordiska länder tillåts delta med sex löpare.

Lina visade med sina sjätte- och sjundeplatser att hon var given i laget. I Annikas fall var uttagningen inte lika självklar, men en åttonde och en nittonde plats på testtävlingarna räckte för att kvala in. Mer överraskande, men inte desto mindre glädjande, var att Marie Ohlin tog en av de tio damjuniorplatserna. Strålande påskresultat med en tionde- och en fjärdeplats låg bakom.

På herrsidan finns ingen linnélöpare med när NOC startar med sprintdistansen torsdag den 1 maj. Samuli Launiainen misslyckades på de finska testtävlingarna. En 31:a respektive 21:a plats räckte inte långt i den stenhårda finska konkurrensen. Jan Troeng hade liknande placeringar i Nyköping. Pål Skogtjärn gladde visserligen med en sjätteplats på kortdistansen, men utan tidigare landslagsrutin behöver man vara med i den absoluta toppen båda dagarna för att bli uttagen.

Nordiska mästerskapen avgörs i Sörmland med Flen som centralort. Programmet:
Torsdag 1 maj: Sprintdistans, Malmköping
Fredag 2 maj: Klassisk distans, Harpsund
Lördag 3 maj: Kortdistans, Dunker
Söndag 4 maj: Budkavle, Flen
Publiktävlingar arrangeras i anslutning till mästerskapstävlingarna på torsdag och lördag. Det är läge att heja fram de svenska löparna i allmänhet och Marie, Lina och Annika i synnerhet alltså!

Länkar
Nordiska mästerskapens hemsida
Den svenska truppen

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=677

Artikeln har visats 4828 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut