OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
5 maj 2003 (Av Mats Troeng)
Linné tvåa i tunn Siljanskavle
OL-touren i Dalarna brukar vara tävlingar som samlar många deltagare om våren. I år var klasserna tunnare än vanligt, framför allt på Siljanskavlen som avslutade de fyra tävlingsdagarna. Konkurrens från stockholmstävlingar och NOC var bidragande orsaker. Linnés herrar slutade tvåa i H21-klassen, klart distanserade av Malungs OK Skogsmårdarna.
Siljanskavlen är en av få kavlar där juniorerna har egna klasser. I år gick tävlingen i utkanterna av Leksand, där terrängen var en mix av å ena sidan kuperade och relativt grönområdesrika dalaberg, och å andra sidan snabblöpt, böljande tallhed. På morgonen låg ett snötäcke som fick en att tro att man vaknat upp en februarimorgon. Snön smälte dock undan efter hand och vid lunchtid var den nästan försvunnen.

Linné ställde upp med inte mindre än tre lag i D20-klassen. Bäst placerade sig förstalaget, där Kristina Roberto, Elin Hjertson och Emelie Agnedal hamnade på sjätte plats. Förhoppningarna var kanske något högre efter fina resultat tidigare i helgen. Elin vann till exempel kortdistansen i Avesta på fredagen.

I D21-klassen fanns i NOC-löparnas frånvaro inget underlag för ett linnélag. Annika Björk och Rebecka Österberg bildade kombinationslag med IKHP, men eftersom laget innehöll så pass bra löpare bestämde man sig sportsligt för att stämpla fel för att inte ingå i den slutliga resultatlistan.

I H21 ställdes två lag på startlinjen. Efter en lite knackig avslutning på förstasträckan växlade Olof Borell sex och en halv minut efter täten. Sedan tappade Lars Magnusson ytterligare några minuter, och oväntat nog gjorde Jörgen Ohlin detsamma på tredjesträckan. Avståndet fram till redan då överlägsna Skogsmårdarna var i det läget tretton minuter.

Sträckorna fyra till sex var kortare än de milslånga sträckorna i början, och här gick det undan för förstalaget. Björn Olovsson gjorde förstalagsdebut och fortsatte att springa lika bra som tidigare i helgen, då han kom tvåa två gånger om i klassen under elitklassen. Tredje bästa sträcktid innebar ett lyft från åttonde till fjärde plats. Pål Skogtjärn tog vid och plockade tid på de närmast framförvarande lagen. Segerchansen var borta sedan länge, men nog skulle det gå att bärga en andraplats med en bra avslutning? IFK Göteborg på just denna placering var två och en halv minut framför. Och mycket riktigt var Jan Troeng uppe och förbi Blåvitt vid radiokontrollen mitt på den sista sträckan. Andraplatsen var säkrad, och Jan hade bäst tid av alla på de avslutande sträckorna. Skogsmårdarna från Malung var som sagt överlägsna och vann med tretton minuter.

Andralaget slutade på 18:e plats och tog därmed klivet upp som bästa andralag i Sverigeligan. OK Linné 1 ligger tvåa efter Södertälje-Nykvarn.

Länkar:
Resultat Siljanskavlen
Ställning i Sverigeligan: herrar, damer

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=694

Artikeln har visats 4430 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut