OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 juli 2003 (Av Henrik Boström)
Lina avancerar i supereliten
Lina forstätter att imponera nere i skogarna kring Uddevalla. Idag på den tredje och klassiska etappen av årets O-ringen sprang Lina in på en stark sjätteplats. Hon ligger i och med det totalt på fjärde plats, dryga nio minuter efter ledande Karolina A-Höijsgaard, Domnarvet. Även Samuli löper mycket stabilt och placerade sig tolva på dagens etapp. I sammandraget finner vi Samuli på en fin åttonde plats dryga tio minuter efter ledande Mats Haldin, Halden.
Lina Bäckström - här på väg mot mål i tiomila 2002
Lina Bäckström - här på väg mot mål i tiomila 2002 (Foto: Niklas Henriksson)
Dagens etapp var den tuffaste för Superelitklasserna. De långa klassiska banor med en extra kuperad avslutning i kombination med det varma sommarvädret gjorde att många ben mer eller mindre stapplade sig fram på upploppet. Och många är nog dem som glädjs med morgondagens vilodag, som denna gång inte bara gäller Supereliten utan alla deltagare på O-ringen.

Lina i topp
Dagens Linnédam är återigen Lina Bäckström, som verkar hittat storformen. Idag avancerade hon från en sjunde plats i totalen till en mycket imponerande fjärde plats. Det i och med dagens mycket stabila sjätteplats, dryga fem minunter efter dagens suverän Jenny Johnasson, Ulricehamn, som vann med hela två minuter.

Själv är Lina aningen förvånad över de framskjutna resultaten - det har inte kännts riktigt så bra. Hon tycker det däremot är kul att det ibland är på det viset oxå, och inte "alltid" tvärt om.

Det är dock ett rätt stort hopp fram till tredjeplatsen i sammandraget, så det får nog ses som ett svårt projekt. Däremot ska Lina kunna försvara den nuvarande fjärdeplatsen på de sista två etapperna.

Även Annika Billstam fick till ett bra lopp idag och slutade på tionde plats, knappa åtta minuter efter. Det förde Annika upp till en sjuttonde plats totalt, dryga kvarten efter.

Samuli och Mats fortsätter att springa bra
En gemensam nämnare för Samuli Launianen och Mats Troeng idag var att de blev väldigt trötta på slutet av dagens bana. De lyckades trots det hålla nerverna under kontroll och kunde fullfölja etappen på ett bra sätt. Mest imponerar nog Mats, som trots en så pass lång och tuff bana ändå hävdar sig så pass bra redan nu.

I sammandraget finner vi Samuli på en åttonde plats, dryga tio minuter efter, och Mats på en fjortonde plats, knappa fjorton minuter efter. Båda har de goda chanser att avancera i fältet på torsdagens kortdistans och den avslutande förkortade klassiska distansen på fredagen.

Jan föll genom fältet - tappade pinnen
Tyvärr gjorde Jan Troeng en djupdykning idag. Mitt på banan tappade han Sportidentpinnen i ett fall. Trots intensivt letande tog det honom över tio minuter att finna den igen. Ivern i att springa fatt den missad tiden (?) gjorde sedan att han läste fel på definitionen till en av den efterföljande kontrollerna. Det kostande honom ytterligare ett par minuter innan han insåg sitt misstag. Motivationen rann ur honom och han sprang mer eller mindre bara i mål. En mindre lyckad dag för Jan alltså, som nu siktar in sig på torsdagens kortdistans. Då han inte ser sig ha något att förlora så kommer han säkert att löpa avslappnat och offensivt på torsdag - det ska bli kul att se hur långt det kan räcka!

Ohlin tuggade på
Ett glädjeämne i herrarnas elitklass, dvs klassen direkt under supereliten, var idag Jörgen Olhin som knep fjärdeplatsen på dagens etapp. Det förde honom upp på en total elfteplats. Leder där gör Johan Ivarsson.

Rykten gör även gällande att Annika Björk idag vann D21 Kort och att Josef Nordlund endast var ett par sekunder från att ta hem H20 Lång.

O-ringen 2003.

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=748

Artikeln har visats 4811 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut