OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
12 oktober 2003 (Av Mats Troeng)
Kattis krossade konkurrenterna
Kattis på väg mot överlägsen seger i juniorcupsfinalen.
Kattis på väg mot överlägsen seger i juniorcupsfinalen. (Foto: Mats Fröberg)

Linnés framgångar fortsätter. Katrina Bergander har haft en bra höst med åttonde- och tolfteplatser på klassiska SM respektive natt-SM som främsta individuella resultat. Men på söndagen fick hon sin främsta framgång genom en överlägsen seger i finalen av Silva Juniorcup. Samuli Launiainen var lika överlägsen segrare i H21E-klassen.
Kattis har blivit alltmer stabil i orienteringsmomentet under året. Tidigare har de där riktiga topploppen kommit ganska sällan, men i höst har det blivit ändring på det. Söndagens seger var en fullständig utklassning av övriga D20-tjejer. En segermarginal på över två minuter till juniorcupsuveränen Anna Lampinen på en kortdistansbana är våldsamt mycket, speciellt i den snabblöpta terräng som banorna strängats i. Kattis avancerade i och med segern till en slutlig tiondeplats i Silva Juniorcup. 2004 kan bli ett spännande sista juniorår för Kattis. Lite i skymundan gjorde Elin Hjertson ett bra lopp som räckte till en åttondeplats till slut. Inte illa i konkurrens med Sveriges främsta juniorer!

En överlägsen seger för Linné blev det också i herrarnas seniorelitklass. Samuli Launiainen var en klass bättre än resten av startfältet och utklassningsvann med 1.37. Om det var ett perfekt lopp? Nja, ett par 5-sekundersbommar hade det blivit. På 15 av de 18 sträckorna var Samuli bland de sex främsta. Imponerande, särskilt med tanke på att över 60 löpare deltog! Jörgen Ohlin var 26:a, medan övriga linnéare var mer eller mindre missnöjda.

Andra linnéare som placerade sig högt i sina klasser var Annika Billstam (10:a i D21E), Anna Imberg i (2:a i D21-2) och Albin Ridefelt (7:a i H12).

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=857

Artikeln har visats 4452 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut