Upplandscupen i orientering

Upplandscuperna är avsedda att, för uppländska flickor och pojkar, möjliggöra deltagande i tävlingar som har en elitmässig inramning men där tyngdpunkten är just på deltagande. Vi når vårt syfte på två sätt. Det första är att samarbeta med en förening som delar vår syn på breddidrott och som finner en glädje i att ta hand om ungdomar på samma sätt som vore de etablerade världsstjärnor. Det andra är att inbjuda till, göra reklam för, bevaka och rapportera på samma höga nivå.

Upplandscupen i orientering skall motivera och underlätta för ungdomar att komma till start på våra nationella tävlingar. Cupen skall stimulera bredd och kvantitet. Kvalitén belönas genom att ungdomarna får framgång på den enskilda tävlingen och uppmärksamhet och arrangörens priser för detta. Det skall vara lätt att delta. Genom att ingå i ett lag som anmäls till en serie så är din närvaro skall vara viktig för dina kompisar.
 

Regler

Lagtävling för lag bestående av max 7 löpare. I tävlingen ingår klasserna HD10 till HD16 samt U1-U4. I lagen får även ingå icke rankade löpare i HD18. Det är fri sammansättning av lagen vad gäller ålder och kön. Observera att även lag med färre än 7 deltagare får delta. Alla skall få vara med i ett lag.

 

Poängberäkning

Deltagarna springer i sina ordinarie klasser. För respektive deltävling och klass görs en separat resultatlista bestående av alla uppländska löpare (även de som ej ingår i UNT-cupen).
Löparpoängen fördelas i HD-klasserna 25, 22, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 10, 10... och i U-klasser 15, 12, 10, 9, 8, 8, 8, 8...
Löparpoängen summeras för 5 av lagets 7 deltagare vid varje deltävling (vissa år 4 st vid den första deltävlingen).
I första hand summeras lagens placeringssiffra och lägst placeringssiffra kommer först. Om placeringssiffran är lika summeras löparpoängen för tävlingarna och högst poäng går före. Om placering och löparpoäng är lika så delas platsen.
 

Byte av lag

Efter det att anmälningstiden gått ut får löpare enbart byta lag efter dispens från ungdomskommittén. Dispenskäl skall vara i enlighet med syftet ovan, dvs. möjliggöra deltagande, inte för att påverka resultatet.

Tävlingar 2019:
Presenteras när det är klart

Upplagd 2007-02-11, uppdaterad 2019-01-20, visad 5680 gånger.
Direktlänk: http://www.oklinne.nu/main/showpage.php?id=1902
Sidansvarig: Per-Erik Åslund.

OK Linné Copyright © 2019 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut