Rutiner för tävlingsanmälan

Här finns information om hur man som medlem i OK Linné anmäler sig till tävlingar.

Anmälan till tävlingar sker normalt via Svenska Orienteringsförbundets system Eventor. Eventor hämtar sina personuppgifter från IdrottOnline, som är Riksidrottsförbundets administrativa system. För att kunna anmäla dig till en tävling behöver du alltså finnas i IdrottOnline-registret. Detta gäller även andra personer som du vill anmäla, t ex familjemedlemmar.

För att du ska kunna läggas in i IdrottOnline-registret behöver du ha uppgett personnummer (inklusive de fyra sista siffrorna) i din medlemsprofil på OK Linnés hemsida www.oklinne.nu. Är du osäker på om du har uppgett personnummer, logga in och klicka på Blandat -> Medlemsprofil. När det är gjort kan det ta ett par dagar innan du läggs in i IdrottOnline.

Länkar

Din medlemsprofil på www.oklinne.nu (inloggning krävs)
Eventor
Guide för tävlingsanmälan i Eventor
IdrottOnlines inloggningssida

Medlemsregisteransvarig

Lena Kask.

Frågor och svar

Varför är det inte samma inloggningsuppgifter i Eventor/IdrottOnline som på OK Linnés hemsida?
Eventor och IdrottOnline är externa system som inte samkörs med www.oklinne.nu.

Jag kan logga in på www.oklinne.nu, men kan inte mina Eventor/IdrottOnline-inloggningsuppgifter. Kan jag ändå logga in i Eventor?
Ja. Logga in på www.oklinne.nu och klicka Klubben > Eventor i vänstermenyn så förs du över till Eventor i inloggat läge.

Jag är inte medlem än, men vill kunna anmäla mig till tävlingar.
Du behöver fylla i en medlemsansökan inklusive personnummer på OK Linnés hemsida. Därefter kan det ta några dagar innan medlemsregisteransvarig lägger in dig i registret i Eventor/IdrottOnline.

Jag är medlem och vill kunna anmäla mig till tävlingar, men har ingen inloggning till OK Linnés hemsida.
Du behöver fylla i en medlemsansökan inklusive personnummer på OK Linnés hemsida. Därefter kan det ta några dagar innan medlemsregisteransvarig lägger in dig i registret i Eventor/IdrottOnline.

Jag kan logga in på Eventor, men hittar inte den familjemedlem jag vill anmäla till en tävling i medlemslistan.
Se till att din familjemedlems medlemsprofil på www.oklinne.nu innehåller personnummer. Personnummer är ett krav för att kunna läggas in i EVentor/IdrottOnline. Därefter kan det ta några dagar innan medlemsregisteransvarig lägger in dig i registret.

Jag är medlem och kan logga in på OK Linnés hemsida, men har inte fått några inloggningsuppgifter till Eventor/IdrottOnline.
Kontrollera att du angett personnummer i din medlemsprofil på OK Linnés hemsida och uppdatera vid behov. Om personnummer saknas kan det ta några dagar innan medlemsregisteransvarig lägger in dig i registret i Eventor/IdrottOnline.

Jag har inte fått något meddelande med inloggningsuppgifter för Eventor/IdrottOnline trots att jag har angett personnummer i min medlemsprofil.
Kontrollera din spamkorg.
Kontrollera din e-postadress i din medlemsprofil på hemsidan. Om den är felaktig, hör av dig till medlemsregisteransvarig.

Jag kommer inte ihåg användarnamn och lösenord till Eventor/IdrottOnline.
Som användarnamn kan du också använda ditt personnummer.
Nytt lösenord kan beställas från IdrottOnline. Då skickas det ut med e-post till den adress du har angiven i IdrottOnlines medlemsregister. Får du inget meddelande är troligen e-postadressen fel. Hör av dig till admin@oklinne.nu för att uppdatera den.

Mina personuppgifter på www.oklinne.nu stämmer inte.
Du ändrar dina personuppgifter i din medlemsprofil på OK Linnés hemsida. Ingen synkronisering sker med uppgifterna i Eventor/IdrottOnline.

Mina personuppgifter i IdrottOnline/Eventor stämmer inte.
Logga in i IdrottOnline med dina Eventor/IdrottOnline-inloggningsuppgifter. Klicka därefter på ditt namn uppe till höger och sedan på Min sida. Här kan du ändra t ex namn, adress, e-postadress och lösenord. Ingen synkronisering sker med uppgifterna på www.oklinne.nu.

Jag har inget behov av att anmäla mig till tävlingar och vill därför bli borttagen från Eventor/IdrottOnline.
Ta bort personnumret från din medlemsprofil på OK Linnés hemsida. Därefter kan det ta några dagar innan medlemsregisteransvarig tar bort dig ur registret i Eventor/IdrottOnline.

Jag tävlar inte längre för OK Linné.
Hör av dig till medlemsregisteransvarig, som tar bort dig ur Eventor/IdrottOnline.

Jag tävlade tidigare för en annan klubb men nu vill jag kunna anmäla mig för OK Linné.
Se till att du är registrerad som medlem på OK Linnés hemsida. Hör sedan av dig till medlemsregisteransvarig, som lägger in dig i registret i Eventor/IdrottOnline.

Jag är utländsk medborgare och har inget svenskt personnummer.
Se till att du är registrerad som medlem på OK Linnés hemsida. Hör sedan av dig till medlemsregisteransvarig, som lägger in dig i registret i Eventor/IdrottOnline.

Jag vill anmäla mig till en tävling men inte uppge mitt personnummer.
Svenska Orienteringsförbundet har bestämt att tävlingsanmälan via internet kräver personnummer. Vill du absolut inte uppge detta, ta kontakt med tävlingens arrangör.

Måste jag kunna logga in i Eventor för att anmäla mig till tävlingar?
Om du vill anmäla dig på egen hand behöver du logga in. Men någon annan klubbmedlem/familjemedlem kan via sin inloggning anmäla dig.

Måste alla i familjen ha varsin inloggning i Eventor?
Nej, det går bra att via en inloggning anmäla flera personer, både i familjen och i klubben. Däremot behöver alla personer som ska anmälas ha en medlemsprofil på OK Linnés hemsida.

Upplagd 2010-02-13, uppdaterad 2023-01-01, visad 6029 gånger.
Direktlänk: https://www.oklinne.nu/main/showpage.php?id=2819
Sidansvarig: Mats Troeng.

OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut