Om OK Linné

Sedan bildandet 1995 har orienteringsklubben Linné (OK Linné) utvecklats steg för steg till att idag vara en av Sveriges ledande orienteringsklubbar.


OK Linné är Sveriges största orienteringsklubb med över 900 medlemmar, varav ungefär hälften tävlar aktivt. Våra löpare är alltifrån världsmästare till breddlöpare och ungdom. OK Linné har idag ca 250 aktiva ungdomar och ca 40 elitlöpare. Allt sammantaget gör det OK Linné till en av Upplands största och mest framgångsrika idrottsföreningar. I orienteringsvärlden räknas OK Linné till en av de främsta klubbarna, både när det gäller elit, bredd och ungdom.

OK Linné utvecklas ständigt och har som målsättning ”att vara en elitklubb med stor bredd och en stark ungdomsverksamhet” även i framtiden. OK Linné driver och utvecklar sin verksamhet enligt fyra ledord: Öppenhet, utveckling, glädje och gemenskap.

OK Linnés verksamhet bedrivs huvudsakligen från vår klubbgård (KG) i stadsdelen Norby i Uppsala.

Börja orientera
OK Linné anordnar årligen flera nybörjarkurser i orientering. Om du vill börja orientera tar du kontakt med elitsektionen, breddsektionen eller ungdomssektionen i Linné beroende på din ambitionsnivå. Du finns kontaktuppgifter under kontakta oss.

OK Linnés breda verksamhet gör att det finns nivåer som passar för alla. OK Linné har en vision om ”att hjälpa varje medlem att utvecklas inom orienteringssporten och att växa som människa oavsett bakgrund, kön, ålder eller ambitionsnivå”. Välkommen i gemenskapen!

Träna med Linné
Oavsett om du är etablerad orienterare eller bara söker träningssällskap är du välkommen att träna med OK Linné. Våra träningar är öppna för alla! Läs mer på sidan träna med oss. På en träning med OK Linné är det normalt mellan 50-150 personer i olika åldrar och ambitionsnivåer. Linné har en könsfördelning av 57/43 mellan män/kvinnor genom alla åldrar.

Bli medlem
OK Linné välkomnar varmt flera medlemmar! Vi tar gärna emot fler aktiva orienterare, träningsmedlemmar och stödmedlemmar. Här kan du göra din medlemsansökan.

Våra arrangemang
OK Linné är en flitig arrangör av arrangemang. Under 2014 arrangerar OK Linné sex större arrangemang:

1. Uppsala möte – 27 april
2. SM Sprint – 31 maj-1 juni
3. Ekebyloppet – 6 juni
4. SM Medel – 26-27 september
5. Linnéklassikern inklusive UNT-cupfinal – 27 september
6. Raid Uppsala – 19 okt

OK Linné är även arrangör av Naturpasset och Hittaut.nu. Under 2013 deltog ca 6000 Uppsalabor i utmaningen Hittaut.nu.

Kontakta oss
OK Linné är en stor klubb med många ansvarsposter. T ex har OK Linné ca 18 sektioner och kommittéer som fördelar nästan 150 förtroendevalda ledare. Om du har specifika frågor till OK Linné ber vi dig att försöka kontakta rätt del av Linnés organisation direkt. Är du osäker på vem du ska vända dig till vänder du dig till Ordförande.

OK Linnés stadgar
Här finner du OK Linnés stadgar.


Upplagd 2013-11-15, uppdaterad 2019-02-21, visad 6045 gånger.
Direktlänk: http://www.oklinne.nu/main/showpage.php?id=3769
Sidansvarig: Jan Troeng.

OK Linné Copyright © 2019 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut