Nybörjarkurser i orientering för ungdomar

Varje vår arrangerar vi nybörjarkurserna Skogslek och Skogsrally.

Kurserna startar i början av april. De vänder sig till alla barn och ungdomar som vill lära sig grunderna i orientering. Efter avslutad kurs (för Skogslek 2-3 terminer, för Skogsrally en termin) ansluter barnen till våra befintliga fortsättningsgrupper och får en massa nya kompisar i samma ålder. Vi kommer då att ha samling på olika platser runt Uppsala för att testa nya skogar. Skogslek och Skogsrally hålls dock vid eller nära klubbgården i Norby.

Grupper
Skogslek – 7-9 år - tisdagar kl. 18 med start 9 april
Skogsrally – 10 år och äldre - måndagar kl. 18 med start 8 april

Plats
OK Linnés klubbgård i Norby, Tallbacksvägen 68

Mål
Känna sig trygg i skogen, lära sig grunderna i orientering och framförallt ha roligt tillsammans!

Innehåll
Barnen i Skogslek-gruppen kommer främst att leka många roliga orienteringsinspirerade lekar i skogen. De kommer att lära sig kartans färger och olika karttecken, öva upp motoriken och känna sig trygga i att vistas i skogen.
Vi kommer också att springa enkla banor och barnen lär sig att ta sig fram längs tydliga ledstänger, ex stigar och åkerkanter med hjälp av karta.
Skogsrally ger grunderna till orientering i lite högre takt, så att barnen till hösten kan ansluta till respektive åldersgrupp bland fortsättningskurserna.

Utrustning
Vi kommer att vara ute i skogen varje gång. Ta kläder efter väder. Träningsoverall och oömma träningsskor är bra (heltäckande klädsel, kortärmat går bra).

Kostnad
Avgift för nybörjarkursen (hela året) är 850 kr. Då ingår medlemskap i OK Linné inklusive tillgång till träningar, kostnadsfria tävlingar och försäkring samt en löparbricka ("SI-bricka") för stämpling av kontroller. Detta är en engångskostnad - kommande år betalas endast medlemsavgift (f.n. 400 kr för ungdomar).

Anmälan
Anmälan görs här. Antalet platser är begränsat - först till kvarn gäller. Antalet kan ökas om vi får fler ledare/hjälpledare. Hör gärna av dig om du har lust att vara med och hjälpa till i ledargänget!

Frågor
Stina Åberg, thestar.stina@gmail.com





Upplagd 2024-03-03, uppdaterad 2024-03-03, visad 13246 gånger.
Direktlänk: https://www.oklinne.nu/main/showpage.php?id=4324
Sidansvarig: Stina Åberg.

OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut