OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
1 oktober 2012 (Av Johan Möller)
Lite surt att bli tvåa i UNT-cupen
Emil Boström, Kalle Grywenz, Daniel Rönnqvist, Tuve Möller, Maria Jansson, Olle Grywenz o Sandra Boström (Foto: Johan Möller)

Det tyckte Tuve i Linnés Skogsvioler efter finalen i UNT-cupen i lördags, vi andra tyckte det var riktigt, riktigt bra. Speciellt då i princip hela laget gjorde strålande prestationer och hade kilometertider under 6 minuter/ km!!!!
IF Thors ”Thordyvlarna” spräckte Linnés segersvit i UNT-cupen på Tärnsjös snabblöpta tallhedar. Loppet gick inte fort, utan rysligt fort. I finalen på UNT-cupen är målet att alla banor från H10 tilll H/D 16 ska ha en segrartid på ca 25 minuter. Under lördagens final kom Kalle Grywenz och Emil Boström i H10 i mål redan efter 11 minuter och en bana på 2,0 km! Vi i publiken trodde nog att det handlade om varvning, men det var målgång. Efter knappt 14 minuter hade Thor 5 löpare i mål och blev UNT- cups segrare anno 2012. Efter drygt 15 minuter hade även Linnés Skogsvioler 5 löpare i mål efter riktiga kanonlopp av alla löpare och hamnade på andra plats.
Även om Tuve tyckte det var surt att ”bara” bli tvåa så tycker vi det är roligt och utmanande att Thor tog hem segern i år. Säkert motiverar det våra ungdomar till mer intervallträning!

UNT-cupen är lite så att man måste ha lite tur också för att vinna finalen. I finalen tävlar 10 lag mot varandra. Tävlingen går till så att det lag av de 10 finallagen som först har 5 löpare i mål vinner. Varje lag består av sju löpare i åldrar från 10 till 16 år. Alla löpare tävlar på gafflade banor som är anpassad för sin respektive ålder. I alla klasser ska segrartiden vara densamma, vilket givetvis är en otroligt svår uppgift för banläggarna att få till. I år blev det så att 10 och 11-12 banorna var lite snabbare än de äldres banor.
I finalen deltog också Linnes Skogsstjärnor och Linnés vitsippor. Tyvärr hade båda lagen otur med sjukdom på finaldagen. Linnés Skogsstjärnor kom 10a då de endast hade 4 löpare till start och Linnés Vitsippors fem löpare spurtade in på 9e plats.

Linnes övriga nio lag kämpade alla väl och hamnade enligt följande av de 60 deltagande lagen:
Linnés: Rosor-13, Nävor-19, Lärljungar-26, Smultron-27, Malvor-28, Syrener-37, Liljor-38, Blåsippor-43, Sticklingar-56

Nu laddar ungdomarna vidare för 25-manna med ett helt eget lag, 26 ungdomar som är 16 år och yngre i de 5 lagen (bara egna produkter)! På DalaDubbeln är hela 48 ungdomar anmälda! I båda tävlingarna blir det någon form av rekord vad gäller deltagande från Linnës ungdomar.