OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
22 april 2014 (Av Helena Grennberg)
Superpåsktisdagsträning
- Påsklovet, då är väl många ungdomar borta? Vad kan man ha istället för teknikträning, för de som är hemma?
Så lät det på ett USEK-ledarmöte för några år sedan. Idén som kläcktes, stjärnorientering med goda kontroller, är numera en av Linnétraditionerna.



Anton Åberg hittar rätt (Foto: Stina Åberg)


Stjärnorientering, korta banor som utgår från ett gemensamt ”bo”, går att lägga på en begränsad yta och ges tydlig avgränsning i tid. Alla startar samtidigt men tar banorna i olika ordning. De som är snabba hinner många banor, de som tar det lite mer lugnt eller behöver mer uppföljning vid boet hinner lite färre under den tid som finns avsatt; alla deltar på sin nivå.
I år fick vi en mycket fin kväll med omkring fyrtio deltagare, från 6-åringar (med skuggande föräldrar) till erfarna 14-16–åringar som alla med stor entusiasm fyllde sina tomma påskägg med ungefär en bit per besökt kontroll (och lite extra vid målet efter avslutat hämtande). Med en kontroll per bana och kontroller 100 – 300 m från boet kan träningen verka ”kort” eller ”lätt”, men räknar man samman totalt sprungen sträcka för de som besökt alla kontroller på sin stjärna får man för äldsta över 5 km på karta delvis utan stigar och höjdkurvor (de hittar lite för bra annars). De yngre kunde få ihop något över 2 km, med övning i att passa kartan, olika karttecken (och kanske att våga ta en bana själv) på köpet. Alternativet till teknikträning under påsklovet blev alltså en teknikträning. Men inte vilken som helst utan Linnés Påsk-OL-träning. Välkomna tillbaka nästa år!

Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3846

Artikeln har visats 2646 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut