OK Linné Elit Ungdom Bredd Veteran
5 augusti 2014 (Av Johan Möller)
Stipendium till OK Linné
Skogssportens Gynnare delar ut stipendier till framstående ungdomsarbete till en klubb i Götaland, en i Svealand och en i Norrland. 2014 tilldelades OK Linné Svealandspriset på 10.000 kr.
Diplom från Skogssports gynnare utdelat i samband med 5-dagars i Skåne
Diplom från Skogssports gynnare utdelat i samband med 5-dagars i Skåne (Foto: Tuve Möller)
En av klubbarna erhåller också priset Silverkotten, i år gick det till Umeå OK. Götalandspriset gick till Skåneslättens OK. Ingen speciell motivering gavs till att OK Linné i år fick stipendiet, men vi i USEK (ungdomssektionen) känner att det är stort intresse för orientering i Uppsala, vilket vi tycker är roligt.

Vi jobbar på enligt vår ungdomsplan, se länk Ungdomsplan 2014.

Vi i USEK har enligt ungdomsplanen bestämt att vår verksamhetsidé är att: Vi finns till för alla ungdomar som tillsammans vill träna, tävla och utvecklas som orienterare och individer. Vi vill också locka fler till orienteringssporten.

De senaste åren har vi successivt ökat antalet ungdomar i klubben. Ett mått på det är antalet deltagare på U-ringen som 2012 var 103 startande på någon av deltävlingarna, 2013 156 startande och 2014 193 startande på någon av deltävlingarna. Samma utveckling har vi haft i UNT-cupen där vi i år hittills har anmält 17 lag med totalt 108 ungdomslöpare från Linné.

Så många ungdomar betyder givetvis att vi har en mängd aktiviteter fördelat på totalt 6 träningsgrupper med ca 30 valda ungdomsledare, som stöttas av minst lika många föräldrar som hjälper till vid olika tillfällen.

Den stora tillströmningen av ungdomar har samtidigt gjort att vi kunnat rekrytera en mängd nya ledare bland föräldrar vilket varit nödvändigt. Den stora utmaningen är att inte bara kunna ta emot många utan även att kunna stötta alla för att de ska kunna utvecklas i den takt varje individ önskar. Nedan finns några exempel på vad USEK gör och även klubben i övrigt:

Nybörjarkurs varje år för 7-9 år och 9-12 år; träningsgrupper för 8-9 år; 10-11 år; 12-13 år och 14-16 år. SOL (sommarlovsorientering)-läger som i år har ca 100 deltagare, vilket också är deltagarrekord.

Dessutom finns idag möjlighet, att på vissa skolor, ha orientering som profil på högstadiet och att gå på Orienteringsgymnasie på Celiusskolan. Linné erbjuder dessutom skolorna att få hjälp med orienteringsundervisning mot en ersättning.

Alla som känner att ni vill hjälpa till som ledare är välkomna på våra tisdags- och torsdagsträningar, vi har i princip oändligt behov av skuggning och tekniktips. Behoven finns i alla farter från 6 min/ km tempo till långsam gång, i typ 30 min/ km.

Vad vi ska använda stipendiumet till har vi inte bestämt, jag ser gärna att den går till ledar-utveckling på något sätt, då verksamheten bygger på engagerad och duktiga ledare. USEKS normala budget är över 200.000 kr.


Länka till den här artikeln med
https://www.oklinne.nu/?page=news&id=3911

Artikeln har visats 2669 gånger

Sök information...

OK Linné i sociala medier



OK Linné Copyright © 2024 OK Linné — www.oklinne.nu
Tallbacksvägen 68, 756 45 Uppsala
Skriv ut