18 augusti 2014 (Av Johan Möller)
Höstsäsongen är i gång med UNT-cupen
Den årliga Solfesten för alla ledare på SOL-2014
Den årliga Solfesten för alla ledare på SOL-2014 (Foto: Johan Möller)

Efter ett långt sommarlov är, till vissas besvikelse, höstterminen i gång. En tröst är att UNT-cupen startat.
I torsdaga kväll så hade ungdomsledarna för SOL (sommarorienteringsläger), som avslutning efter fyra genomförda läger, en SOL-fest vid KG. Samtidigt så hade ca 75 andra ungdomar UNT-cups-upptakt med lekar, stafett och fika. Om nu inte det räckte så körde Breddsektionen 25-mannaträning med bl.a en nybliven världsmästare!

För 15-16 åringarna bar det av direkt, efter sista arbetsdagen på sollägret, iväg till Kolsva och USM-läger på fredagseftermiddagen. De tränade 2 pass och sprang 2 tävlingar. Linnes ungdomar presterade många bra lopp. På lördagen vanns 15-16 klasserna av Sandra och Olle och på söndagen vann Sandra och Daniel.

Många av de övriga Linné-ungdomarna sprang Långhundras tävlingar med UNT-cupen på söndagen. Totalt 15 Linné-lag (7-mannalag) kom till start på söndagen. På första deltävlingen så räknades resultatet för de 4 bästa löparna i varje lag. Normalt 5 löpare, men det var minskat till 4 då i princip alla 15-16 åringar i distriktet var på USM-läger. Trots avsaknaden av alla 15-16 åringar så lyckades 14 av 15 Linnélag få minst 4 löpare som fullföljde.

Bäst lyckades Linne Ferrets som tog hem segen i första deltävlingen före ett Thor-lag. Linné Wolwes var 8a, Linne Hawks 12a, Linne Bears 13e, Linné Wild boars 18, Linné Squirrels 19. Totalt deltog 60 lag i deltävling 1, resultat se bifogat dokument.

10 lag går efter 3 deltävlingar till A-final som arrangeras i samband med medel-SM.

UNT cups resultat deltävling 1

UNT-artikel

Bilder från UNT

UNT Annika tvåa

Nästa UNT-cupsdeltävling är på lördag 23/8 och arrangeras av OK Rohden i Östhammar.